reklama - zainteresowany?

Słodkie sekrety, czyli bezglutenowe, roślinne historie pisane lukrem - Sensus

Słodkie sekrety, czyli bezglutenowe, roślinne historie pisane lukrem
ebook
Autor: Weronika Madejska
ISBN: 978-83-283-3525-7
stron: 224, Format: ebook
Data wydania: 2017-02-13
Księgarnia: Sensus

Cena książki: 21,95 zł (poprzednio: 39,20 zł)
Oszczędzasz: 44% (-17,25 zł)

Dodaj do koszyka Słodkie sekrety, czyli bezglutenowe, roślinne historie pisane lukrem

Tagi: Sport i zdrowie

Życie smakosza obfituje we wspaniałe wrażenia...
A fantastyczne doznania kulinarne nie kończą się na jajkach i mleku!

Alergie i nietolerancje pokarmowe to jedne z najczęściej spotykanych problemów naszej cywilizacji. Mleko, jajka, gluten, orzechy, owoce i przyprawy — wszystko to pewnego dnia może okazać się zakazane dla Ciebie lub Twoich bliskich. Można się wówczas załamać i skazać na życie w kulinarnej próżni. Można — ale nie trzeba! Ba, to może być nawet początek fascynującej podróży po nowych smakach i pysznych, niecodziennych ich połączeniach. Wspaniałym przewodnikiem po tej krainie jest Weronika Madejska, autorka nagradzanego bloga Natchniona.pl i bestsellerowej książki Bez glutenu. Bez wyrzeczeń. Tym razem poprowadzi Cię przez świat wegańskich deserów na każdą porę roku.
 

Jak przygotować bezjajeczne bezy i roślinny biszkopt? Czym różni się mleko kokosowe od śmietany kokosowej? Z czego zrobić polewę czekoladową dla alergika? Jak przyrządzić wegańskie naleśniki? Czego potrzeba do zrobienia roślinnego jogurtu? To wszystko znajdziesz we wprowadzeniu do książki. W dalszej części odkryjesz fantazyjne, wyszukane sposoby łączenia składników, przepisy na babeczki, kruche ciastka z owocami, kolorowe smoothie, lody, owocowo-warzywne koktajle, bułeczki drożdżowe i mazurki, sorbety i jagodzianki, pierogi i musy, gofry, konfitury, lemoniady, torty i szarlotki... Słowem, wszystko dla prawdziwego łasucha. W dodatku zdrowe, słodkie, choć bez cukru, i dające pole do popisu domowym eksperymentatorom kulinarnym. Smacznego!

Daj się ponieść przyjemności smakowania — na co dzień i od święta!



Jeśli już masz ochotę przygotować pyszne, bezglutenowe słodkości, zapraszamy na blog autorki.
 


Weronika Madejska — dwudziestoletnia, niezwykle utalentowana adeptka sztuki kulinarnej. Autorka poczytnego, nagradzanego bloga Natchniona.pl i bestselleru Bez glutenu, bez wyrzeczeń. Jej pierwsze przepisy są efektem osobistych zmagań z nietolerancją glutenu, ale Weronika odpowiada też na potrzeby swoich czytelników i coraz częściej proponuje wyłącznie roślinne potrawy bez alergenów. Autorka prowadzi też warsztaty i stara się tworzyć przestrzeń dla wszystkich, którzy chcą nie tylko zdobyć nowe umiejętności, ale też porozmawiać i wymienić się doświadczeniami. Marzy o własnej, zupełnie bezglutenowej, niepowtarzalnej restauracji z wysokim sufitem, ciepłą szarlotką i najlepszą kawą.

Dodaj do koszyka Słodkie sekrety, czyli bezglutenowe, roślinne historie pisane lukrem

 

Osoby które kupowały "Słodkie sekrety, czyli bezglutenowe, roślinne historie pisane lukrem", wybierały także:

  • Wyzwanie: 30 dni bez alkoholu. Jak zmieni
  • Wege dzieci. 104 proste wege przepisy dla rodzica i małego kucharza
  • Pies na diecie BARF. Komponowanie i modyfikowanie diety BARF na podstawie stanu zdrowia i wyników analitycznych psa
  • Przez polskie góry. Przewodnik biegacza. Wydanie 1
  • Optymalna dieta dla biegaczy. Jedz zdrowo i biegnij po sukces

Dodaj do koszyka Słodkie sekrety, czyli bezglutenowe, roślinne historie pisane lukrem

Spis treści

Dodaj do koszyka Słodkie sekrety, czyli bezglutenowe, roślinne historie pisane lukrem

Code, Publish & WebDesing by CATALIST.com.pl



(c) 2005-2025 CATALIST agencja interaktywna, znaki firmowe należą do wydawnictwa Helion S.A.