reklama - zainteresowany?

Słodkie sekrety, czyli bezglutenowe, roślinne historie pisane lukrem - Sensus

Słodkie sekrety, czyli bezglutenowe, roślinne historie pisane lukrem
Autor: Weronika Madejska
ISBN: 978-83-283-3080-1
stron: 224, Format: 164x239, okładka: miękka
Data wydania: 2017-02-13
Księgarnia: Sensus

Cena książki: 39,90 zł

Dodaj do koszyka Słodkie sekrety, czyli bezglutenowe, roślinne historie pisane lukrem

Tagi: Sport i zdrowie

Życie smakosza obfituje we wspaniałe wrażenia...
A fantastyczne doznania kulinarne nie kończą się na jajkach i mleku!

Alergie i nietolerancje pokarmowe to jedne z najczęściej spotykanych problemów naszej cywilizacji. Mleko, jajka, gluten, orzechy, owoce i przyprawy — wszystko to pewnego dnia może okazać siÄ™ zakazane dla Ciebie lub Twoich bliskich. Można siÄ™ wówczas zaÅ‚amać i skazać na życie w kulinarnej próżni. Można — ale nie trzeba! Ba, to może być nawet poczÄ…tek fascynujÄ…cej podróży po nowych smakach i pysznych, niecodziennych ich poÅ‚Ä…czeniach. WspaniaÅ‚ym przewodnikiem po tej krainie jest Weronika Madejska, autorka nagradzanego bloga Natchniona.pl i bestsellerowej książki Bez glutenu. Bez wyrzeczeÅ„. Tym razem poprowadzi CiÄ™ przez Å›wiat wegaÅ„skich deserów na każdÄ… porÄ™ roku.
 

Jak przygotować bezjajeczne bezy i roÅ›linny biszkopt? Czym różni siÄ™ mleko kokosowe od Å›mietany kokosowej? Z czego zrobić polewÄ™ czekoladowÄ… dla alergika? Jak przyrzÄ…dzić wegaÅ„skie naleÅ›niki? Czego potrzeba do zrobienia roÅ›linnego jogurtu? To wszystko znajdziesz we wprowadzeniu do książki. W dalszej części odkryjesz fantazyjne, wyszukane sposoby Å‚Ä…czenia skÅ‚adników, przepisy na babeczki, kruche ciastka z owocami, kolorowe smoothie, lody, owocowo-warzywne koktajle, buÅ‚eczki drożdżowe i mazurki, sorbety i jagodzianki, pierogi i musy, gofry, konfitury, lemoniady, torty i szarlotki... SÅ‚owem, wszystko dla prawdziwego Å‚asucha. W dodatku zdrowe, sÅ‚odkie, choć bez cukru, i dajÄ…ce pole do popisu domowym eksperymentatorom kulinarnym. Smacznego!

Daj siÄ™ ponieść przyjemnoÅ›ci smakowania — na co dzieÅ„ i od Å›wiÄ™ta!



Jeśli już masz ochotę przygotować pyszne, bezglutenowe słodkości, zapraszamy na blog autorki.
 


Weronika Madejska — dwudziestoletnia, niezwykle utalentowana adeptka sztuki kulinarnej. Autorka poczytnego, nagradzanego bloga Natchniona.pl i bestselleru Bez glutenu, bez wyrzeczeÅ„. Jej pierwsze przepisy sÄ… efektem osobistych zmagaÅ„ z nietolerancjÄ… glutenu, ale Weronika odpowiada też na potrzeby swoich czytelników i coraz częściej proponuje wyÅ‚Ä…cznie roÅ›linne potrawy bez alergenów. Autorka prowadzi też warsztaty i stara siÄ™ tworzyć przestrzeÅ„ dla wszystkich, którzy chcÄ… nie tylko zdobyć nowe umiejÄ™tnoÅ›ci, ale też porozmawiać i wymienić siÄ™ doÅ›wiadczeniami. Marzy o wÅ‚asnej, zupeÅ‚nie bezglutenowej, niepowtarzalnej restauracji z wysokim sufitem, ciepÅ‚Ä… szarlotkÄ… i najlepszÄ… kawÄ….

Dodaj do koszyka Słodkie sekrety, czyli bezglutenowe, roślinne historie pisane lukrem

 

Osoby które kupowały "Słodkie sekrety, czyli bezglutenowe, roślinne historie pisane lukrem", wybierały także:

  • Wyzwanie: 30 dni bez alkoholu. Jak zmieni
  • Wege dzieci. 104 proste wege przepisy dla rodzica i maÅ‚ego kucharza
  • Pies na diecie BARF. Komponowanie i modyfikowanie diety BARF na podstawie stanu zdrowia i wyników analitycznych psa
  • Przez polskie góry. Przewodnik biegacza. Wydanie 1
  • Optymalna dieta dla biegaczy. Jedz zdrowo i biegnij po sukces

Dodaj do koszyka Słodkie sekrety, czyli bezglutenowe, roślinne historie pisane lukrem

Spis treści

Dodaj do koszyka Słodkie sekrety, czyli bezglutenowe, roślinne historie pisane lukrem

Code, Publish & WebDesing by CATALIST.com.pl



(c) 2005-2024 CATALIST agencja interaktywna, znaki firmowe należą do wydawnictwa Helion S.A.