Bez glutenu. Bez wyrzeczeń. Natchnione przepisy dla bezglutenowców, wegetarian i całej reszty świata. Wydanie II rozszerzone - Sensus

ISBN: 978-83-283-5003-8
stron: 240, Format: ebook
Data wydania: 2018-07-01
Księgarnia: Sensus
Cena książki: 19,95 zł (poprzednio: 39,90 zł)
Oszczędzasz: 50% (-19,95 zł)
Jaka pyszna dieta!
- innowacyjny przepis na zakwas
- chleb bez grama drożdży
- jeszcze więcej przepisów na każdą porę dnia
- nowe receptury bez glutenu, mleka i jajek
- przepisy tylko na naturalnych mieszankach mąki
- zupełnie nową oprawę graficzną
Dieta bezglutenowa w "cudowny" sposób potrafi przywrócić zdrowie osobom z celiakią i innymi chorobami układu pokarmowego, ale może się stać prawdziwym koszmarem... i być nim do momentu, w którym uświadomisz sobie, że bezglutenowy nie znaczy koniecznie nijaki, niesmaczny czy mdły. Tę prawdę stara się przekazać na swoim blogu - a teraz także w kolejnym wydaniu książki - utalentowana eksperymentatorka kulinarna, która kilka lat temu sama musiała na zawsze odstawić gluten.
Książka Weroniki Madejskiej nie jest kolejną pozycją z wegetariańskimi przepisami dla bezglutenowców. Oprócz sprawdzonych receptur na pyszne potrawy znajdziesz w niej informacje na temat tego, jak się odnaleźć w świecie, w którym niemal wszystkie gotowe produkty zawierają gluten. Dowiesz się, jak upiec dobry chleb, przygotować pizzę, wrapy czy ciasto czekoladowe, a także jak modyfikować przepisy o zamienniki jajek, mleka i cukru. Odkryjesz spektrum interesujących smaków i fantastycznych aromatów doprawione szczyptą dobrego humoru i życzliwego zainteresowania problemami osób na różnych dietach. Z tą książką będzie Ci łatwiej zaakceptować własną sytuację i znaleźć w niej dobre strony. A jeśli nie musisz przejmować się glutenem, możesz po prostu poszukać tu natchnienia!
Weronika Madejska - rocznik 1996, obecnie studentka kulturoznawstwa. Autorka poczytnego, nagradzanego bloga Natchniona.pl i bestselleru Bez glutenu. Bez wyrzeczeń oraz książki z przepisami na bezglutenowe słodkości Słodkie sekrety. Jej pierwsze przepisy są efektem jej własnych zmagań z nietolerancją glutenu, ale w odpowiedzi na potrzeby Czytelników Weronika coraz częściej proponuje receptury bez innych alergenów. Prowadzi warsztaty i stara się tworzyć przestrzeń dla wszystkich, którzy chcą nie tylko zdobyć nowe umiejętności, ale też porozmawiać i wymienić się doświadczeniami. Marzy o własnym, zupełnie bezglutenowym lokalu z wysokim sufitem, ciepłą szarlotką i dobrą kawą.
Osoby które kupowały "Bez glutenu. Bez wyrzeczeń. Natchnione przepisy dla bezglutenowców, wegetarian i całej reszty świata. Wydanie II rozszerzone", wybierały także:
- Wyzwanie: 30 dni bez alkoholu. Jak zmieni 47,78 zł, (12,90 zł -73%)
- Wege dzieci. 104 proste wege przepisy dla rodzica i małego kucharza 49,67 zł, (14,90 zł -70%)
- Pies na diecie BARF. Komponowanie i modyfikowanie diety BARF na podstawie stanu zdrowia i wyników analitycznych psa 29,67 zł, (8,90 zł -70%)
- Przez polskie góry. Przewodnik biegacza. Wydanie 1 29,67 zł, (8,90 zł -70%)
- Optymalna dieta dla biegaczy. Jedz zdrowo i biegnij po sukces 39,67 zł, (11,90 zł -70%)