reklama - zainteresowany?

Zdrowie zaczyna si - Sensus

Zdrowie zaczyna si
ebook
Autor: Melissa Hartwig, Dallas Hartwig
Tłumaczenie: Katarzyna Sobiepanek-Szcz
ISBN: 978-8-3774-6629-2
stron: 312, Format: ebook
Data wydania: 2013-11-19
Księgarnia: Sensus

Cena książki: 35,08 zł (poprzednio: 42,78 zł)
Oszczędzasz: 18% (-7,70 zł)

Dodaj do koszyka Zdrowie zaczyna si

Tagi: Dieta | Sport i zdrowie

 Ta ksi

Dodaj do koszyka Zdrowie zaczyna si

Spis treści

Zdrowie zaczyna się od jedzenia eBook -- spis treści

  • Okładka
  • Dedykacja
  • Strona tytułowa
  • Strona redakcyjna
  • Spis treści
  • OPINIE
  • Przedmowa
  • Wstęp
  • CZĘŚĆ I ZACZYNA SIĘ OD JEDZENIA
    • ROZDZIAŁ 1 JEDZENIE POWINNO CZYNIĆ CIĘ ZDROWYM
      • NASZA HISTORIA
    • ROZDZIAŁ 2 RAMY NASZEGO ŻYWIENIA
  • CZĘŚĆ II STANDARDY DOBREGO JEDZENIA
    • ROZDZIAŁ 3 CZYM JEST JEDZENIE?
      • CZYM JEST JEDZENIE?
      • Widok makro
    • ROZDZIAŁ 4 CO TWÓJ MÓZG MÓWI CI O JEDZENIU
      • PIERWOTNE SYGNAŁY WE WSPÓŁCZESNYM ŚWIECIE
      • ANTRYKOT I CIASTECZKA
      • PRZYJEMNOŚĆ, NAGRODA, EMOCJE I NAWYKI
      • EFEKT STRESU
      • WYDOSTAŃ MNIE STĄD!
    • ROZDZIAŁ 5 ZDROWE HORMONY to ZDROWY TY
      • HORMONY
      • JEDNA WIELKA DRUŻYNA
      • INSULINA
      • LEPTYNA
      • I OD POCZĄTKU
      • GLUKAGON
      • KORTYZOL
      • PRAWIDŁOWA FUNKCJA HORMONÓW: DOBRY DZIEŃ
      • NIEPRAWIDŁOWA FUNKCJA HORMONÓW: ZŁY DZIEŃ
      • NIEPRAWIDŁOWA FUNKCJA HORMONÓW: TRZY LATA PÓŹNIEJ
      • ALE JA SIĘ PRZECIEŻ TAK ZDROWO ODŻYWIAM!
      • DOBRE WIADOMOŚCI
    • ROZDZIAŁ 6 KWESTIA FUNKCJI JELIT
      • JELITA
      • WEWNĄTRZ I NA ZEWNĄTRZ
      • WEWNĘTRZNA OCHRONA
      • BAKTERYJNI PRZYJACIELE I WROGOWIE
      • W JAKI SPOSÓB SPRAWY MOGĄ PRZYBRAĆ ZŁY OBRÓT?
      • DLACZEGO TO MA TAKIE ZNACZENIE
    • ROZDZIAŁ 7 ZAPALENIE: NIKT NIE JEST BEZPIECZNY
      • ZAPALENIE TU, TAM, WSZĘDZIE?
      • CZY MASZ OCHRONĘ?
      • UGAŚ POŻAR I NAPRAW SZKODY
      • DLACZEGO TO MA TAKIE ZNACZENIE?
      • ALE JEST BEZOBJAWOWE!
      • A CO Z GENETYKĄ?
      • DOBRE WIADOMOŚCI
  • CZĘŚĆ III MNIEJ ZDROWE
    • ROZDZIAŁ 8 CUKIER, SŁODZIKI I ALKOHOL
      • CUKIER I SŁODZIKI
      • ALKOHOL
      • DOBRE WIADOMOŚCI
    • ROZDZIAŁ 9 OLEJE Z NASION
      • BAGAŻ PUFA
      • PIERWSZE NARUSZENIE: UTLENIANIE NA ZEWNĄTRZ
      • DRUGIE NARUSZENIE: UTLENIANIE W ŚRODKU
      • NARUSZENIE TRZECIE: ZA DUŻO KWASÓW OMEGA-6
    • ROZDZIAŁ 10 ZBOŻA I ROŚLINY STRĄCZKOWE
      • ZBOŻA OCZYSZCZONE
      • PEŁNE ZIARNO
      • NIE TAK POŻYWNE
      • CZY RZECZYWIŚCIE MAMY DO NICH DOSTĘP?
      • KŁOPOTLIWE BIAŁKA
      • ROŚLINY STRĄCZKOWE
      • MAGICZNY OWOC
      • CZY SOJA JEST DOBRA DLA WSZYSTKICH?
      • ORZESZKI ZIEMNE
      • PRZEDSTAW WŁASNE ARGUMENTY
    • ROZDZIAŁ 11 NABIAŁ
      • MLEKO IDEALNE
      • MLEKO NIE JEST IDEALNE
      • BIAŁKA MLEKA: KAZEINA I SERWATKA
      • CUKIER MLECZNY: LAKTOZA
      • A CO Z WAPNIEM?
      • ALE CO Z
    • ROZDZIAŁ 12 EFEKT SIĘ KUMULUJE
      • CO TO JEST CHOROBA AUTOIMMUNOLOGICZNA?
      • ZACZYNA SIĘ W JELICIE
  • CZĘŚĆ IV ZDROWSZE
    • ROZDZIAŁ 13 MIĘSO, OWOCE MORZA I JAJKA
      • BIAŁKO ZWIERZĘCE
      • NATURALNE VERSUS PRZEMYSŁOWE
      • STRATEGIE BIAŁKA ZWIERZĘCEGO
      • A CO Z JAJKAMI [I CHOLESTEROLEM]?
      • PRZETWORZONE MIĘSA
    • ROZDZIAŁ 14 WARZYWA I OWOCE
      • JEDZ WARZYWA
      • OWOCE
      • WYBIERAJ ORGANICZNE CZASAMI
      • JAK SŁODKO
    • ROZDZIAŁ 15 DOBRE TŁUSZCZE
      • WYRZUĆ CUKIER, ZUŻYWAJ TŁUSZCZ
      • SAMO ZDROWIE: TŁUSZCZE JEDNONIENASYCONE
      • PODEJRZANE TŁUSZCZE NASYCONE
      • JEDZ TŁUSZCZ ZWIERZĘCY
      • ORZECH KOKOSOWY: BIAŁE MIĘSO
      • WYMAGANA OSTROŻNOŚĆ: TŁUSZCZE WIELONIENASYCONE
      • JAKOŚĆ ŻYWNOŚCI: OSTATNIE SŁOWO
      • JEDZMY!
  • CZĘŚĆ V JEDZMY!
    • ROZDZIAŁ 16 PROSTE PLANOWANIE POSIŁKÓW
      • TY + JEDZENIE [OBRAZ CAŁOŚCI]
      • CODZIENNE WSKAZÓWKI
      • NAPEŁNIJ SWÓJ TALERZ: BIAŁKO
      • NAPEŁNIJ SWÓJ TALERZ: WARZYWA
      • NAPEŁNIJ SWÓJ TALERZ: OWOCE
      • NAPEŁNIJ SWÓJ TALERZ: ZDROWE TŁUSZCZE
      • TWOJE INDYWIDUALNE POSTĘPOWANIE
  • CZĘŚĆ VI CAŁE 30
    • ROZDZIAŁ 17 WPROWADZENIE DO PROGRAMU
      • ŻADNYCH OSZUSTW ŻADNYCH POMYŁEK ŻADNYCH WYMÓWEK
      • CZYM JEST PROGRAM CAŁE 30?
    • ROZDZIAŁ 18 CAŁE 30: PROCES ELIMINACJI
      • PROGRAM CAŁE 30:ELIMINACJA
      • DROBNYM DRUKIEM
      • CZY JESTEŚ GOTOWY?
      • CZEGO MOŻESZ SIĘ SPODZIEWAĆ?
      • TO DLA TWOJEGO DOBRA
    • ROZDZIAŁ 19 CAŁE 30: PONOWNE WPROWADZANIE
      • CAŁE 30: PONOWNE WPROWADZANIE
      • PONOWNE WPROWADZANIE W NAUKOWYM STYLU
  • CZĘŚĆ VII CAŁE 30, CAŁE ŻYCIE
    • ROZDZIAŁ 20 STRATEGIE DŁUGOTRWAŁEGO SUKCESU
      • TO MARATON, A NIE SPRINT
      • PODEJMUJ ŚWIADOME DECYZJE
      • JEDZ MĄDRZE
      • ŚLISKA SPRAWA
      • PRZYJACIELE I RODZINA
    • ROZDZIAŁ 21 PRECYZYJNE DOSTRAJANIE
      • CUKRZYCA
      • CHOROBA AUTOIMMUNOLOGICZNA
      • ZESPÓŁ JELITA DRAŻLIWEGO I NIESWOISTE ZAPALENIA JELIT
      • ALERGIE POKARMOWE
      • WEGETARIANIE I WEGANIE
      • AKTYWNI
      • KOBIETY W CIĄŻY I KARMIĄCE PIERSIĄ
      • DZIECI
    • ROZDZIAŁ 22 SUPLEMENTACJA ZDROWEJ DIETY
      • OLEJ RYBI
      • WITAMINA D3
      • MAGNEZ
      • ENZYMY TRAWIENNE
      • PROBIOTYKI
      • MULTIWITAMINY
  • UWAGI KOŃCOWE
  • Dodatki
    • DODATEK A MAPA POSIŁKÓW
      • MAPA POSIŁKÓW
      • PRZEPISY UNIWERSALNE: BIAŁKO
        • Mięso mielone
        • KURCZAK, WIEPRZOWINA LUB RYBA
        • PRZEPIS UNIWERSALNY KURCZAK, WIEPRZOWINA LUB RYBA
        • JAJKA
        • PRZEPIS UNIWERSALNY FRITTATA
      • PRZEPISY UNIWERSALNE: WARZYWA
        • PRZEPIS UNIWERSALNY PIECZONE WARZYWA
        • PRZEPIS UNIWERSALNY MOKRE WARZYWA SAUTÉ
        • PRZEPIS UNIWERSALNY WARZYWA GRILLOWANE
      • PRZEPIS UNIWERSALNY:CURRY
        • UNIWERSALNY PRZEPIS NA TAJSKIE CURRY
      • PRZEPISY UNIWERSALNE:ZUPY
        • PRZEPIS UNIWERSALNY ROSÓŁ Z KOŚCI
        • PRZEPIS UNIWERSALNY SZYBKIE ZUPY
      • OSTATNI SZLIF:SOSY, PRZYPRAWY I DRESSINGI
        • MAJONEZ Z OLIWY Z OLIWEK
        • DRESSING FARMERSKI
        • SOS TATARSKI
        • FANTASTYCZNY DRESSING Z AWOKADO
        • KLASYCZNY VINAIGRETTE ZE SPIŻARNI
        • KLASYCZNE PESTO
        • SOS BBQ
      • SZYBKI I ŁATWY POSIŁEK:IDEALNY STEK
        • KAWOWA PRZYPRAWA DO STEKU DALLASA I MELISSY
        • PRZEPIS UNIWERSALNY STEK Z PATELNI
        • PRZEPIS UNIWERSALNY STEK Z GRILLA
      • SZYBKI I ŁATWY POSIŁEK:PROSTE CIASTKA ŁOSOSIOWE
        • PROSTE CIASTKA ŁOSOSIOWE
      • WYKWINTNY POSIŁEK: PYSZNA KOLACJA DLA GOŚCI
        • ŁOSOŚ Z PRAŻONYMI ORZECHAMI LASKOWYMI
        • PURÉE Z DYNI PIŻMOWEJ Z PIECZONYM CZOSNKIEM
        • FASOLKA SZPARAGOWA Z FIGOWYM VINAIGRETTEEM
        • MIGDAŁOWE GOTOWANE GRUSZKI Z KREMEM MALINOWYM
      • CZY JESTEŚ JESZCZE GŁODNY?
    • DODATEK B ZACZYNA SIĘ OD JEDZENIA ŹRÓDŁA
      • PRZELICZNIKI MIAR
        • WAGA
        • OBJĘTOŚĆ
        • TEMPERATURA
      • PRZEPISY NA ZDROWE JEDZENIE
        • KSIĄŻKI KUCHARSKIE
        • STRONY Z PRZEPISAMI
        • SZUKANIE DOBREGO JEDZENIA
        • ŹRÓDŁA OGÓLNOKRAJOWE
      • ŹRÓDŁA OGÓLNE:STRONY INTERNETOWE, KSIĄŻKI I FILMY
        • STRONY INTERNETOWE
        • KSIĄŻKI I FILMY
  • PODZIĘKOWANIA
  • ŹRÓDŁA NAUKOWE
    • ROZDZIAŁ 1: JEDZENIE POWINNO CZYNIĆ CIĘ ZDROWYM
    • ROZDZIAŁ 2: Ramy naszego żywienia
    • ROZDZIAŁ 4: Co twój mózg mówi ci o jedzeniu
    • ROZDZIAŁ 5: ZDROWE HORMONY TO ZDROWY TY
    • ROZDZIAŁ 6: Kwestia funkcji jelit
    • ROZDZIAŁ 7: Zapalenie: nikt nie jest bezpieczny
    • ROZDZIAŁ 8: CUKIER, SŁODZIKI I ALKOHOL
    • ROZDZIAŁ 9: OLEJE Z NASION
    • ROZDZIAŁ 10: ZBOŻA I ROŚLINY STRĄCZKOWE
    • ROZDZIAŁ 11: NABIAŁ
    • ROZDZIAŁ 12: EFEKT SIĘ KUMULUJE
    • ROZDZIAŁ 13: MIĘSO, OWOCE MORZA I JAJKA
    • ROZDZIAŁ 14: WARZYWA I OWOCE
    • ROZDZIAŁ 15: DOBRE TŁUSZCZE
    • ROZDZIAŁ 16: PROSTE PLANOWANIE POSIŁKÓW
    • ROZDZIAŁ 17: CAŁE 30: WPROWADZENIE DO PROGRAMU
    • ROZDZIAŁ 18: CAŁE 30: PROCES ELIMINACJI
    • ROZDZIAŁ 21: PRECYZYJNE DOSTRAJANIE
    • ROZDZIAŁ 22: SUPLEMENTACJA ZDROWEJ DIETY

Dodaj do koszyka Zdrowie zaczyna si

Code, Publish & WebDesing by CATALIST.com.pl



(c) 2005-2024 CATALIST agencja interaktywna, znaki firmowe należą do wydawnictwa Helion S.A.