Zdrowie zaczyna si - Sensus
ebook
Autor: Melissa Hartwig, Dallas HartwigTłumaczenie: Katarzyna Sobiepanek-Szcz
ISBN: 978-8-3774-6629-2
stron: 312, Format: ebook
Data wydania: 2013-11-19
Księgarnia: Sensus
Cena książki: 35,08 zł (poprzednio: 42,78 zł)
Oszczędzasz: 18% (-7,70 zł)
Osoby które kupowały "Zdrowie zaczyna si", wybierały także:
- Wege dzieci. 104 proste wege przepisy dla rodzica i małego kucharza 49,67 zł, (14,90 zł -70%)
- Pies na diecie BARF. Komponowanie i modyfikowanie diety BARF na podstawie stanu zdrowia i wyników analitycznych psa 29,67 zł, (8,90 zł -70%)
- Optymalna dieta dla biegaczy. Jedz zdrowo i biegnij po sukces 39,67 zł, (11,90 zł -70%)
- SIBO. Jak przywr 44,89 zł, (20,20 zł -55%)
- Lili. Ma 44,90 zł, (22,45 zł -50%)
Spis treści
Zdrowie zaczyna się od jedzenia eBook -- spis treści
- Okładka
- Dedykacja
- Strona tytułowa
- Strona redakcyjna
- Spis treści
- OPINIE
- Przedmowa
- Wstęp
- CZĘŚĆ I ZACZYNA SIĘ OD JEDZENIA
- ROZDZIAŁ 1 JEDZENIE POWINNO CZYNIĆ CIĘ ZDROWYM
- NASZA HISTORIA
- ROZDZIAŁ 2 RAMY NASZEGO ŻYWIENIA
- ROZDZIAŁ 1 JEDZENIE POWINNO CZYNIĆ CIĘ ZDROWYM
- CZĘŚĆ II STANDARDY DOBREGO JEDZENIA
- ROZDZIAŁ 3 CZYM JEST JEDZENIE?
- CZYM JEST JEDZENIE?
- Widok makro
- ROZDZIAŁ 4 CO TWÓJ MÓZG MÓWI CI O JEDZENIU
- PIERWOTNE SYGNAŁY WE WSPÓŁCZESNYM ŚWIECIE
- ANTRYKOT I CIASTECZKA
- PRZYJEMNOŚĆ, NAGRODA, EMOCJE I NAWYKI
- EFEKT STRESU
- WYDOSTAŃ MNIE STĄD!
- ROZDZIAŁ 5 ZDROWE HORMONY to ZDROWY TY
- HORMONY
- JEDNA WIELKA DRUŻYNA
- INSULINA
- LEPTYNA
- I OD POCZĄTKU
- GLUKAGON
- KORTYZOL
- PRAWIDŁOWA FUNKCJA HORMONÓW: DOBRY DZIEŃ
- NIEPRAWIDŁOWA FUNKCJA HORMONÓW: ZŁY DZIEŃ
- NIEPRAWIDŁOWA FUNKCJA HORMONÓW: TRZY LATA PÓŹNIEJ
- ALE JA SIĘ PRZECIEŻ TAK ZDROWO ODŻYWIAM!
- DOBRE WIADOMOŚCI
- ROZDZIAŁ 6 KWESTIA FUNKCJI JELIT
- JELITA
- WEWNĄTRZ I NA ZEWNĄTRZ
- WEWNĘTRZNA OCHRONA
- BAKTERYJNI PRZYJACIELE I WROGOWIE
- W JAKI SPOSÓB SPRAWY MOGĄ PRZYBRAĆ ZŁY OBRÓT?
- DLACZEGO TO MA TAKIE ZNACZENIE
- ROZDZIAŁ 7 ZAPALENIE: NIKT NIE JEST BEZPIECZNY
- ZAPALENIE TU, TAM, WSZĘDZIE?
- CZY MASZ OCHRONĘ?
- UGAŚ POŻAR I NAPRAW SZKODY
- DLACZEGO TO MA TAKIE ZNACZENIE?
- ALE JEST BEZOBJAWOWE!
- A CO Z GENETYKĄ?
- DOBRE WIADOMOŚCI
- ROZDZIAŁ 3 CZYM JEST JEDZENIE?
- CZĘŚĆ III MNIEJ ZDROWE
- ROZDZIAŁ 8 CUKIER, SŁODZIKI I ALKOHOL
- CUKIER I SŁODZIKI
- ALKOHOL
- DOBRE WIADOMOŚCI
- ROZDZIAŁ 9 OLEJE Z NASION
- BAGAŻ PUFA
- PIERWSZE NARUSZENIE: UTLENIANIE NA ZEWNĄTRZ
- DRUGIE NARUSZENIE: UTLENIANIE W ŚRODKU
- NARUSZENIE TRZECIE: ZA DUŻO KWASÓW OMEGA-6
- ROZDZIAŁ 10 ZBOŻA I ROŚLINY STRĄCZKOWE
- ZBOŻA OCZYSZCZONE
- PEŁNE ZIARNO
- NIE TAK POŻYWNE
- CZY RZECZYWIŚCIE MAMY DO NICH DOSTĘP?
- KŁOPOTLIWE BIAŁKA
- ROŚLINY STRĄCZKOWE
- MAGICZNY OWOC
- CZY SOJA JEST DOBRA DLA WSZYSTKICH?
- ORZESZKI ZIEMNE
- PRZEDSTAW WŁASNE ARGUMENTY
- ROZDZIAŁ 11 NABIAŁ
- MLEKO IDEALNE
- MLEKO NIE JEST IDEALNE
- BIAŁKA MLEKA: KAZEINA I SERWATKA
- CUKIER MLECZNY: LAKTOZA
- A CO Z WAPNIEM?
- ALE CO Z
- ROZDZIAŁ 12 EFEKT SIĘ KUMULUJE
- CO TO JEST CHOROBA AUTOIMMUNOLOGICZNA?
- ZACZYNA SIĘ W JELICIE
- ROZDZIAŁ 8 CUKIER, SŁODZIKI I ALKOHOL
- CZĘŚĆ IV ZDROWSZE
- ROZDZIAŁ 13 MIĘSO, OWOCE MORZA I JAJKA
- BIAŁKO ZWIERZĘCE
- NATURALNE VERSUS PRZEMYSŁOWE
- STRATEGIE BIAŁKA ZWIERZĘCEGO
- A CO Z JAJKAMI [I CHOLESTEROLEM]?
- PRZETWORZONE MIĘSA
- ROZDZIAŁ 14 WARZYWA I OWOCE
- JEDZ WARZYWA
- OWOCE
- WYBIERAJ ORGANICZNE CZASAMI
- JAK SŁODKO
- ROZDZIAŁ 15 DOBRE TŁUSZCZE
- WYRZUĆ CUKIER, ZUŻYWAJ TŁUSZCZ
- SAMO ZDROWIE: TŁUSZCZE JEDNONIENASYCONE
- PODEJRZANE TŁUSZCZE NASYCONE
- JEDZ TŁUSZCZ ZWIERZĘCY
- ORZECH KOKOSOWY: BIAŁE MIĘSO
- WYMAGANA OSTROŻNOŚĆ: TŁUSZCZE WIELONIENASYCONE
- JAKOŚĆ ŻYWNOŚCI: OSTATNIE SŁOWO
- JEDZMY!
- ROZDZIAŁ 13 MIĘSO, OWOCE MORZA I JAJKA
- CZĘŚĆ V JEDZMY!
- ROZDZIAŁ 16 PROSTE PLANOWANIE POSIŁKÓW
- TY + JEDZENIE [OBRAZ CAŁOŚCI]
- CODZIENNE WSKAZÓWKI
- NAPEŁNIJ SWÓJ TALERZ: BIAŁKO
- NAPEŁNIJ SWÓJ TALERZ: WARZYWA
- NAPEŁNIJ SWÓJ TALERZ: OWOCE
- NAPEŁNIJ SWÓJ TALERZ: ZDROWE TŁUSZCZE
- TWOJE INDYWIDUALNE POSTĘPOWANIE
- ROZDZIAŁ 16 PROSTE PLANOWANIE POSIŁKÓW
- CZĘŚĆ VI CAŁE 30
- ROZDZIAŁ 17 WPROWADZENIE DO PROGRAMU
- ŻADNYCH OSZUSTW ŻADNYCH POMYŁEK ŻADNYCH WYMÓWEK
- CZYM JEST PROGRAM CAŁE 30?
- ROZDZIAŁ 18 CAŁE 30: PROCES ELIMINACJI
- PROGRAM CAŁE 30:ELIMINACJA
- DROBNYM DRUKIEM
- CZY JESTEŚ GOTOWY?
- CZEGO MOŻESZ SIĘ SPODZIEWAĆ?
- TO DLA TWOJEGO DOBRA
- ROZDZIAŁ 19 CAŁE 30: PONOWNE WPROWADZANIE
- CAŁE 30: PONOWNE WPROWADZANIE
- PONOWNE WPROWADZANIE W NAUKOWYM STYLU
- ROZDZIAŁ 17 WPROWADZENIE DO PROGRAMU
- CZĘŚĆ VII CAŁE 30, CAŁE ŻYCIE
- ROZDZIAŁ 20 STRATEGIE DŁUGOTRWAŁEGO SUKCESU
- TO MARATON, A NIE SPRINT
- PODEJMUJ ŚWIADOME DECYZJE
- JEDZ MĄDRZE
- ŚLISKA SPRAWA
- PRZYJACIELE I RODZINA
- ROZDZIAŁ 21 PRECYZYJNE DOSTRAJANIE
- CUKRZYCA
- CHOROBA AUTOIMMUNOLOGICZNA
- ZESPÓŁ JELITA DRAŻLIWEGO I NIESWOISTE ZAPALENIA JELIT
- ALERGIE POKARMOWE
- WEGETARIANIE I WEGANIE
- AKTYWNI
- KOBIETY W CIĄŻY I KARMIĄCE PIERSIĄ
- DZIECI
- ROZDZIAŁ 22 SUPLEMENTACJA ZDROWEJ DIETY
- OLEJ RYBI
- WITAMINA D3
- MAGNEZ
- ENZYMY TRAWIENNE
- PROBIOTYKI
- MULTIWITAMINY
- ROZDZIAŁ 20 STRATEGIE DŁUGOTRWAŁEGO SUKCESU
- UWAGI KOŃCOWE
- Dodatki
- DODATEK A MAPA POSIŁKÓW
- MAPA POSIŁKÓW
- PRZEPISY UNIWERSALNE: BIAŁKO
- Mięso mielone
- KURCZAK, WIEPRZOWINA LUB RYBA
- PRZEPIS UNIWERSALNY KURCZAK, WIEPRZOWINA LUB RYBA
- JAJKA
- PRZEPIS UNIWERSALNY FRITTATA
- PRZEPISY UNIWERSALNE: WARZYWA
- PRZEPIS UNIWERSALNY PIECZONE WARZYWA
- PRZEPIS UNIWERSALNY MOKRE WARZYWA SAUTÉ
- PRZEPIS UNIWERSALNY WARZYWA GRILLOWANE
- PRZEPIS UNIWERSALNY:CURRY
- UNIWERSALNY PRZEPIS NA TAJSKIE CURRY
- PRZEPISY UNIWERSALNE:ZUPY
- PRZEPIS UNIWERSALNY ROSÓŁ Z KOŚCI
- PRZEPIS UNIWERSALNY SZYBKIE ZUPY
- OSTATNI SZLIF:SOSY, PRZYPRAWY I DRESSINGI
- MAJONEZ Z OLIWY Z OLIWEK
- DRESSING FARMERSKI
- SOS TATARSKI
- FANTASTYCZNY DRESSING Z AWOKADO
- KLASYCZNY VINAIGRETTE ZE SPIŻARNI
- KLASYCZNE PESTO
- SOS BBQ
- SZYBKI I ŁATWY POSIŁEK:IDEALNY STEK
- KAWOWA PRZYPRAWA DO STEKU DALLASA I MELISSY
- PRZEPIS UNIWERSALNY STEK Z PATELNI
- PRZEPIS UNIWERSALNY STEK Z GRILLA
- SZYBKI I ŁATWY POSIŁEK:PROSTE CIASTKA ŁOSOSIOWE
- PROSTE CIASTKA ŁOSOSIOWE
- WYKWINTNY POSIŁEK: PYSZNA KOLACJA DLA GOŚCI
- ŁOSOŚ Z PRAŻONYMI ORZECHAMI LASKOWYMI
- PURÉE Z DYNI PIŻMOWEJ Z PIECZONYM CZOSNKIEM
- FASOLKA SZPARAGOWA Z FIGOWYM VINAIGRETTEEM
- MIGDAŁOWE GOTOWANE GRUSZKI Z KREMEM MALINOWYM
- CZY JESTEŚ JESZCZE GŁODNY?
- DODATEK B ZACZYNA SIĘ OD JEDZENIA ŹRÓDŁA
- PRZELICZNIKI MIAR
- WAGA
- OBJĘTOŚĆ
- TEMPERATURA
- PRZEPISY NA ZDROWE JEDZENIE
- KSIĄŻKI KUCHARSKIE
- STRONY Z PRZEPISAMI
- SZUKANIE DOBREGO JEDZENIA
- ŹRÓDŁA OGÓLNOKRAJOWE
- ŹRÓDŁA OGÓLNE:STRONY INTERNETOWE, KSIĄŻKI I FILMY
- STRONY INTERNETOWE
- KSIĄŻKI I FILMY
- PRZELICZNIKI MIAR
- DODATEK A MAPA POSIŁKÓW
- PODZIĘKOWANIA
- ŹRÓDŁA NAUKOWE
- ROZDZIAŁ 1: JEDZENIE POWINNO CZYNIĆ CIĘ ZDROWYM
- ROZDZIAŁ 2: Ramy naszego żywienia
- ROZDZIAŁ 4: Co twój mózg mówi ci o jedzeniu
- ROZDZIAŁ 5: ZDROWE HORMONY TO ZDROWY TY
- ROZDZIAŁ 6: Kwestia funkcji jelit
- ROZDZIAŁ 7: Zapalenie: nikt nie jest bezpieczny
- ROZDZIAŁ 8: CUKIER, SŁODZIKI I ALKOHOL
- ROZDZIAŁ 9: OLEJE Z NASION
- ROZDZIAŁ 10: ZBOŻA I ROŚLINY STRĄCZKOWE
- ROZDZIAŁ 11: NABIAŁ
- ROZDZIAŁ 12: EFEKT SIĘ KUMULUJE
- ROZDZIAŁ 13: MIĘSO, OWOCE MORZA I JAJKA
- ROZDZIAŁ 14: WARZYWA I OWOCE
- ROZDZIAŁ 15: DOBRE TŁUSZCZE
- ROZDZIAŁ 16: PROSTE PLANOWANIE POSIŁKÓW
- ROZDZIAŁ 17: CAŁE 30: WPROWADZENIE DO PROGRAMU
- ROZDZIAŁ 18: CAŁE 30: PROCES ELIMINACJI
- ROZDZIAŁ 21: PRECYZYJNE DOSTRAJANIE
- ROZDZIAŁ 22: SUPLEMENTACJA ZDROWEJ DIETY