reklama - zainteresowany?

Ujęcia ze smakiem. Kulisy fotografii kulinarnej i stylizacji dań - Sensus

Ujęcia ze smakiem. Kulisy fotografii kulinarnej i stylizacji dań
ebook
Autor: Helene Dujardin
Tytuł oryginału: Plate to Pixel: Digital Food Photography& Styling
Tłumaczenie: Piotr Cieślak
ISBN: 978-83-246-6888-5
stron: 288, Format: ebook
Data wydania: 2012-12-05
Księgarnia: Sensus

Cena książki: 29,50 zł (poprzednio: 59,00 zł)
Oszczędzasz: 50% (-29,50 zł)

Dodaj do koszyka Ujęcia ze smakiem. Kulisy fotografii kulinarnej i stylizacji dań

Twórz smakowite ujęcia!

  • Jaki sprzęt wybrać do fotografowania smakołyków?
  • Jak oświetlić posiłek do fotografii?
  • Jak sfotografować lody?


Myślisz, że żadna fotografia już Cię nie zaskoczy?


""

Umiesz robić portrety, wiesz, co liczy się przy kadrowaniu krajobrazów, nieobce są Ci zdjęcia zwierząt… Ale to przecież nie wszystko! Uwaga! Oddajemy w Twoje ręce unikalną książkę poświęconą fotografowaniu jedzenia. Desery, kolacje, owoce, bakalie, hamburgery, torty… Brzmi smakowicie? Nie pokazuj tych zdjęć przyjaciołom na diecie! Mogą przybrać na wadze od samego patrzenia na atrakcyjne ujęcia, które będziesz robił po lekturze tej książki. To wyborna strawa dla ducha, przeznaczona zarówno dla domowych miłośników kulinarnej fotografii, jak i dla tych, który z fotografowaniem dań wiążą nadzieję na przyszłą karierę.


""


Dzięki tej niezwykłej książce w mig opanujesz wiedzę, która pozwoli Ci uwiecznić Twoje kulinarne dzieła. Jak mówi stare powiedzenie, upieczesz dwie pieczenie na jednym ogniu, czyli dobrze zjesz, a przy tym zrobisz fantastyczne zdjęcia. Pamiętaj o jednej żelaznej zasadzie: najpierw fotografujesz, potem konsumujesz! Na początek zdobędziesz trochę wiedzy teoretycznej, dotyczącej sprzętu, kompozycji oraz sposobu oświetlenia fotografowanego obiektu. Potem odkryjesz, jak sfotografować dania główne, dania smażone, sosy, napoje oraz przyrządy do jedzenia. A jeszcze później nauczysz się obrabiać zdjęcia w cyfrowej ciemni - dodawać efekty, korygować wady i udostępniać efekty Twojej pracy.
Smacznego!

Uwiecznij Twoje kulinarne osiągnięcia!

"" "" ""

Obejrzyj recenzję video od Kotlet.tv:


i od Ziołowy Zakątek:


Dodaj do koszyka Ujęcia ze smakiem. Kulisy fotografii kulinarnej i stylizacji dań

 

Osoby które kupowały "Ujęcia ze smakiem. Kulisy fotografii kulinarnej i stylizacji dań", wybierały także:

  • Saga rodu z Lipowej - tom 1. Miłość i wróżby
  • Podręcznik startupu. Budowa wielkiej firmy krok po kroku
  • Prawa ludzkiej natury
  • Sir Ernest Shackleton i wyprawa Endurance. Sekrety przyw
  • Szef, kt

Dodaj do koszyka Ujęcia ze smakiem. Kulisy fotografii kulinarnej i stylizacji dań

Spis treści

Ujcia ze smakiem. Kulisy fotografii kulinarnej i stylizacji da eBook -- spis treci

O autorce (3)

Wstp (17)

Rozdzia 1. Podstawy fotografii (23)

  • wiato jest wszystkim (24)
  • Szmery-bajery, czyli czy aparat ma znaczenie (25)
  • Poznaj podstawy (27)
  • Dylematy zwizane z jakoci obrazu (30)
  • Wypracuj styl (33)

Rozdzia 2. Ustawienia i tryby dziaania aparatu fotograficznego (37)

  • Ekspozycja (38)
    • Przysona (38)
    • Czas nawietlania (40)
    • Czuo ISO (42)
    • W poszukiwaniu równowagi (44)
    • Pomiar natenia wiata (45)
  • Balans bieli (45)
  • Tryby fotografowania (49)
    • Tryb automatyczny (49)
    • Tryb manualny (49)
    • Tryb preselekcji przysony (50)
    • Tryb preselekcji czasu nawietlania (54)

Rozdzia 3. Fotografowanie w wietle naturalnym (59)

  • wiato ostre, wiato mikkie (60)
    • wiato ostre (61)
    • wiato mikkie (62)
  • Odbijanie i rozpraszanie wiata (63)
    • Dyfuzory (63)
    • Blendy (65)
    • Róne sposoby rozpraszania i odbijania (68)
  • Naturalne róda wiata (72)
    • wiato w plenerze (72)
    • wiato wpadajce przez okno (75)
  • wiato w roli narratora (79)
  • Szukanie kierunku (80)
    • Owietlenie z przodu (80)
    • Owietlenie z tyu (80)
    • Owietlenie z boku (83)

Rozdzia 4. Fotografowanie w wietle sztucznym (89)

  • Sprzt owietleniowy (90)
  • Zestaw studyjny (90)
    • Lampy (91)
    • Parasole (92)
    • Dyfuzory (93)
  • Konfigurowanie owietlenia (94)
    • wiata studyjne i parasole (95)
    • Rozpraszanie wiata przy uyciu dyfuzorów (96)
    • Wbudowany flesz (98)
  • Zewntrzna lampa byskowa (103)
    • Ustawienia zewntrznej lampy byskowej (104)
    • Lampa byskowa, nie cakiem zewntrzna (104)
  • Na falach radiowych (110)
    • Wyzwalacze radiowe (110)
  • Owietlenie wolnostojce i softboksy (112)
    • Owietlenie wolnostojce i arówki (112)
    • Softboksy, namioty bezcieniowe, mae rozpraszacze (113)

Rozdzia 5. Kompozycja (117)

  • Umiejscowienie gównego tematu (118)
    • Asymetria (118)
    • rodek kadru (123)
  • Regua trójpodziau (125)
  • Centrum uwagi (130)
  • Gbia ostroci (133)
  • Perspektywa (138)
  • Kt widzenia (142)
    • Z poziomu oczu (142)
    • Znad gowy (143)
    • Ujcie "trzy czwarte" (144)

Rozdzia 6. Przygotowanie do sesji (147)

  • Przygotowywanie rodowiska pracy (148)
    • Lokalizacja (150)
    • Dostpno (151)
  • Planowanie ujcia (153)
    • Zapoznaj si z przepisem (153)
    • Rzut oka na menu (159)
  • Dobór przybrania (162)
  • Aranowanie sceny (165)
    • Poka i opowiedz (168)
  • Danie w roli gównej (170)
    • Rekwizyty (170)
    • Ta (174)
    • Nakrycia i obrusy (177)
  • Wysoko i kolor - sposoby na dopenienie i urozmaicenie sceny (180)
    • Wysokoci (180)
    • Kolory (182)
  • Fotografowanie "na uwizi" (184)

Rozdzia 7. Stylizacja (189)

  • Przyprawy i zioa (191)
  • Pieczywo (193)
  • Bakalie (194)
  • Owoce i warzywa (195)
    • Owoce (195)
    • Warzywa (199)
  • Sosy (207)
  • Danie gówne (213)
    • Dania rybne i misne (213)
    • Gulasze, zapiekanki, makarony (219)
    • Dekorowanie spaghetti z grillowanym ososiem (220)
    • Hamburgery i kanapki (222)
  • Smaone i pieczone niadaniowe pysznoci (225)
  • Desery (228)
    • Torty, ciasta i ciastka (228)
    • Ciasta z owocami (231)
    • Lody i zimne przysmaki (231)
  • Gorce i zimne napoje (236)
    • Naczynia (237)
    • Napoje gorce (237)
    • Zimne napoje (238)
    • Ozdoby (238)
  • Pomocne narzdzia (239)
    • Pincety (240)
    • Baweniane patyczki (240)
    • Papierowe rczniki (241)
    • Pdzelki artystyczne (241)
    • Zraszacze (241)
    • Mikkie buteleczki (242)
    • Somki (242)

Rozdzia 8. Postprodukcja (245)

  • Kopiowanie (246)
    • Przewody (246)
    • Czytniki kart pamici (246)
    • Rozmiar plików (247)
  • Edycja (247)
    • Programy do edycji zdj (248)
    • Korekcja i retusz (250)
    • Przestrze barw (251)
    • Efekty (251)
  • Przechowywanie (252)
  • Kopie zapasowe i archiwizacja (254)
  • Udostpnianie zdj (255)
    • E-mail (255)
    • Serwisy do udostpniania i wymiany plików (256)
    • FTP (File Transfer Protocol) (256)
    • Dropbox (257)
    • Drukowanie (257)
  • Prawa autorskie (258)

Dodatki (261)

  • Dodatek A. Sowniczek (261)
  • Dodatek B. Sprzt (267)
  • Dodatek C. Ciekawe róda informacji (271)

Skorowidz (281)

Dodaj do koszyka Ujęcia ze smakiem. Kulisy fotografii kulinarnej i stylizacji dań

Code, Publish & WebDesing by CATALIST.com.pl



(c) 2005-2022 CATALIST agencja interaktywna, znaki firmowe należą do wydawnictwa Helion S.A.