reklama - zainteresowany?

Dieta sportowców wytrzymałościowych. Odżywianie i suplementacja. Wydanie III - Sensus

Dieta sportowców wytrzymałościowych. Odżywianie i suplementacja. Wydanie III
ebook
Autor: Monique Ryan
Tytuł oryginału: Sports Nutrition for Endurance Athletes, 3rd Edition
Tłumaczenie: Piotr Cieślak
ISBN: 978-83-283-2540-1
stron: 424, Format: ebook
Data wydania: 2017-06-09
Księgarnia: Sensus

Cena książki: 26,95 zł (poprzednio: 49,00 zł)
Oszczędzasz: 45% (-22,05 zł)

Dodaj do koszyka Dieta sportowców wytrzymałościowych. Odżywianie i suplementacja. Wydanie III

Tagi: Dieta | Sport i zdrowie

Jedz zdrowo i osiągaj kolejne życiówki!


Nie tak łatwo jest być sportowcem, a jeszcze trudniej być sportowcem wytrzymałościowym — zwłaszcza gdy dotychczasowe wyniki jakoś nie chcą piąć się w górę. Co zrobić, gdy okaże się, że wytrwałe trenowanie i samodyscyplina to za mało? Niezależnie od tego, czy jesteś ambitnym sportowcem szukającym nowych metod zwiększania wydolności, czy początkującym amatorem, koniecznie musisz uzupełnić swoją wiedzę na temat właściwej diety, bo to właśnie ona pozwoli Ci przekroczyć magiczną barierę i zacząć bić własne rekordy.

Ten wszechstronny poradnik pomoże Ci zorientować się, jaka dieta będzie najlepsza dla Ciebie. Znakomita, ceniona na całym świecie dietetyczka sportowa Monique Ryan odpowiada tu na pytania, co i jak jeść, pić oraz uzupełniać, żeby cieszyć się zdrowiem i wciąż zwiększać swoją wytrzymałość. Jej porady nie ograniczają się do ogólników: z tej książki dowiesz się, które produkty i w jakich proporcjach trzeba uwzględnić w diecie biegacza, kolarza, triatlonisty i pływaka. W obecnym, trzecim już wydaniu autorka uwzględnia wyniki najnowszych badań, zwraca uwagę na pory posiłków i ich dostosowanie do konkretnych cyklów treningowych. Jedz, żyj zdrowiej i ciesz się sportem!

  • Co warto jeść, aby osiągać najlepsze wyniki?
  • Jakie produkty żywnościowe pozwolą zregenerować się najszybciej?
  • Czy suplementy diety są bezpieczne?
  • Czy można się odchudzać i wciąż mieć siłę do trenowania?
  • Jak włączyć przygotowanie potraw do planu treningowego?
  • Jak dostosować jadłospis do konkretnych problemów zdrowotnych?

Popraw jakość treningów i zwiększ swoją wydolność!



Monique Ryan — jest dyplomowaną dietetyczką i specjalistką ds. żywienia (w tym żywienia sportowego) z niemal 30-letnim doświadczeniem w doradzaniu sportowcom wyczynowym, amatorom i profesjonalnym zespołom sportowym w zakresie efektywnego odżywiania się. Monique jest też właścicielką firmy Personal Nutrition Designs z siedzibą w Chicago.

Dodaj do koszyka Dieta sportowców wytrzymałościowych. Odżywianie i suplementacja. Wydanie III

 

Osoby które kupowały "Dieta sportowców wytrzymałościowych. Odżywianie i suplementacja. Wydanie III", wybierały także:

  • Wege dzieci. 104 proste wege przepisy dla rodzica i małego kucharza
  • Pies na diecie BARF. Komponowanie i modyfikowanie diety BARF na podstawie stanu zdrowia i wyników analitycznych psa
  • Optymalna dieta dla biegaczy. Jedz zdrowo i biegnij po sukces
  • Wege w kwadrans. 125 szybkich przepisów kuchni roślinnej. Wydanie II rozszerzone
  • Psychodietetyka, czyli jak wyj

Dodaj do koszyka Dieta sportowców wytrzymałościowych. Odżywianie i suplementacja. Wydanie III

Spis treści

Dieta sportowców wytrzymałościowych. Odżywianie i suplementacja. Wydanie III eBook -- spis treści

Przedmowa (5)

Podziękowania (7)

CZĘŚĆ I. CODZIENNA DIETA W SPORTACH WYTRZYMAŁOŚCIOWYCH

Optymalne odżywianie dla treningu i zdrowia (9)

1. Podstawy codziennego uzupełniania płynów. Łyk przydatnych informacji (11)

2. Składniki odżywcze sprzyjające zdrowiu i wydolności fizycznej. Budowanie solidnej bazy żywieniowej (25)

3. Witaminy, minerały i elektrolity. Elementarz sportowej diety (57)

CZĘŚĆ II. DIETA TRENINGOWA

Optymalizowanie diety pod kątem najwyższej wydolności fizycznej (83)

4. Codzienna dieta treningowa. Żywienie umożliwiające skuteczną regenerację (85)

5. Odżywianie się i picie na potrzeby treningów i zawodów. Najważniejsza jest pora (135)

6. Odchudzanie, budowa masy mięśniowej i zmiana składu ciała. Poprawianie współczynnika siły do masy ciała (181)

7. Wspomagające środki ergogeniczne. Oddzielić fakty od fikcji (207)

CZĘŚĆ III. WSKAZÓWKI ŻYWIENIOWE DOTYCZĄCE WYBRANYCH DYSCYPLIN

Sportowy plan żywieniowy w praktyce (237)

8. Odżywianie dla triatlonistów (i innych wieloboistów) (239)

9. Odżywianie dla kolarzy (szosowych, górskich, torowych i przełajowych) (267)

10. Odżywianie dla biegaczy długodystansowych (291)

11. Odżywianie dla pływaków (309)

CZĘŚĆ IV. SPECJALNE WZGLĘDY ŻYWIENIOWE

Radzenie sobie z wyzwaniami (321)

12. Sportowcy o nietypowych potrzebach żywieniowych (323)

13. Zwiększanie wydolności i rozwiązywanie problemów za pomocą odżywiania (359)

14. Metody żywieniowe w warunkach ekstremalnych (371)

DODATKI

Dodatek A. Indeks glikemiczny produktów żywnościowych (383)

Dodatek B. Zestawienie witamin i minerałów (387)

Dodatek C. Porównanie żywieniowych produktów sportowych (391)

Dodatek D. Tworzenie idealnej diety treningowej (397)

Dodatek E. Przykładowe jadłospisy (407)

Dodatek F. Arkusz tempa pocenia się (415)

Wybrana bibliografia (417)

O autorce (424)

Dodaj do koszyka Dieta sportowców wytrzymałościowych. Odżywianie i suplementacja. Wydanie III

Code, Publish & WebDesing by CATALIST.com.pl



(c) 2005-2024 CATALIST agencja interaktywna, znaki firmowe należą do wydawnictwa Helion S.A.