Bez glutenu. Bez wyrzeczeń. Natchnione przepisy dla bezglutenowców, wegetarian i całej reszty świata. Wydanie II rozszerzone - Sensus

ISBN: 978-83-283-8258-9
stron: 240, Format: ebook
Data wydania: 2018-07-03
Księgarnia: Sensus
Cena książki: 26,95 zł (poprzednio: 49,00 zł)
Oszczędzasz: 45% (-22,05 zł)
Jaka pyszna dieta!
- innowacyjny przepis na zakwas
 - chleb bez grama drożdży
 - jeszcze więcej przepisów na każdą porę dnia
 - nowe receptury bez glutenu, mleka i jajek
 - przepisy tylko na naturalnych mieszankach mąki
 - zupełnie nową oprawę graficzną
 
Dieta bezglutenowa w "cudowny" sposób potrafi przywrócić zdrowie osobom z celiakią i innymi chorobami układu pokarmowego, ale może się stać prawdziwym koszmarem... i być nim do momentu, w którym uświadomisz sobie, że bezglutenowy nie znaczy koniecznie nijaki, niesmaczny czy mdły. Tę prawdę stara się przekazać na swoim blogu - a teraz także w kolejnym wydaniu książki - utalentowana eksperymentatorka kulinarna, która kilka lat temu sama musiała na zawsze odstawić gluten.
Książka Weroniki Madejskiej nie jest kolejną pozycją z wegetariańskimi przepisami dla bezglutenowców. Oprócz sprawdzonych receptur na pyszne potrawy znajdziesz w niej informacje na temat tego, jak się odnaleźć w świecie, w którym niemal wszystkie gotowe produkty zawierają gluten. Dowiesz się, jak upiec dobry chleb, przygotować pizzę, wrapy czy ciasto czekoladowe, a także jak modyfikować przepisy o zamienniki jajek, mleka i cukru. Odkryjesz spektrum interesujących smaków i fantastycznych aromatów doprawione szczyptą dobrego humoru i życzliwego zainteresowania problemami osób na różnych dietach. Z tą książką będzie Ci łatwiej zaakceptować własną sytuację i znaleźć w niej dobre strony. A jeśli nie musisz przejmować się glutenem, możesz po prostu poszukać tu natchnienia!
Osoby które kupowały "Bez glutenu. Bez wyrzeczeń. Natchnione przepisy dla bezglutenowców, wegetarian i całej reszty świata. Wydanie II rozszerzone", wybierały także:
- Wege dzieci. 104 proste wege przepisy dla rodzica i małego kucharza 49,67 zł, (14,90 zł -70%)
 - Pies na diecie BARF. Komponowanie i modyfikowanie diety BARF na podstawie stanu zdrowia i wyników analitycznych psa 29,67 zł, (8,90 zł -70%)
 - Optymalna dieta dla biegaczy. Jedz zdrowo i biegnij po sukces 39,67 zł, (11,90 zł -70%)
 - SIBO. Jak przywr 44,89 zł, (20,20 zł -55%)
 - Psychodietetyka, czyli jak wyj 47,93 zł, (22,05 zł -54%)
 
Spis treści
Bez glutenu. Bez wyrzeczeń. Natchnione przepisy dla bezglutenowców, wegetarian i całej reszty świata. Wydanie II rozszerzone eBook -- spis treści
Wstęp (7)
- Maile od Czytelników (7)
 - Moja historia (11)
 - Wstęp do drugiego wydania (18)
 - Notka kucharska (20)
 
Rozdział 1. Pieczywo (31)
- Zakwas (34)
 - Słowniczek (36)
 - Uwagi (37)
 - Chleb na zakwasie (40)
 - Chleb na nocnym zaczynie drożdżowym (42)
 - Doskonały chleb bez mąki (44)
 - Ciabatta (46)
 - Ciasto drożdżowe - uwagi (48)
 - Najprostsze drożdżówki (50)
 - Rogaliki (52)
 - Naleśniki na zakwasie (54)
 - Tortille (56)
 
Rozdział 2. Śniadanie (59)
- Wzmacniający sok z pietruszki (62)
 - Najłatwiejszy zielony koktajl (64)
 - Energetyzujący koktajl z imbirem (64)
 - Gęste smoothie z mango (65)
 - Koktajl z mrożonych owoców (65)
 - Shake z masłem orzechowym (66)
 - Granola (68)
 - Pasta z białej fasoli (70)
 - Tost z awokado (71)
 - Humus (72)
 - Pasta z suszoną śliwką (74)
 - Kanapkowy serek z tofu (75)
 - Sałatka z komosą i pieczonym burakiem (76)
 - Spring rolls (78)
 - Naleśniki (80)
 - Kasztanowe naleśniki dla Ali (bez jajek) (82)
 - Sentymentalne pankejki (84)
 - Roślinne placuszki (bez jajek) (86)
 - Gofry (88)
 
Rozdział 3. Obiad (91)
- Bulion rozgrzewający ciało i ducha (94)
 - Zupa z soczewicy (96)
 - Pikantna zupa z czerwoną fasolą (98)
 - Zupa z pieczonych warzyw z soczewicą (100)
 - Krupnik z kaszy jaglanej (102)
 - Zupa mocy (104)
 - Zupa porowo-ziemniaczana (106)
 - Gulasz z ciecierzycy (108)
 - Fasola w czerwonym winie (110)
 - Doskonałe pierogi (112)
 - Ciasto pierogowe - uwagi (114)
 - Farsz do "ruskich" (116)
 - Słodki farsz serowy (116)
 - Farsz z kapusty i grzybów (117)
 - Farsz z kaszy gryczanej i szpinaku (118)
 - Kluski śląskie (120)
 - Potrawka z boczniaków (122)
 - Spaghetti z pulpecikami (124)
 - Wielofunkcyjny dressing Oli (126)
 - Prosty makaron w 15 minut (126)
 - Lasagne z bakłażanem (128)
 - Domowy makaron do lasagne (130)
 - Makaron ryżowy z warzywami (132)
 
Rozdział 4. Kolacja (135)
- Pasztet ze śliwką (138)
 - Quiche z fetą i szpinakiem (140)
 - Naleśniki ze szpinakiem (142)
 - Ryż curry z imbirową marchewką (144)
 - Moje ulubione stir fry (146)
 - Minikotleciki z kaszy jaglanej (148)
 - Warzywne burgery (150)
 - Dip śliwkowy (152)
 - Chutney z mango (152)
 - Dip czosnkowy (153)
 - Pizza (154)
 - Pizza z batata (156)
 - Wrapy z tofu i granatem (158)
 - Chrupiąca sałata z pieczonym kalafiorem (160)
 - Pieczone ziemniaki i śliwkowe smarowidło (162)
 
Rozdział 5. Słodkie (165)
- Szarlotka (168)
 - Ciasto herbaciane (170)
 - Brownie (172)
 - Wilgotne ciasto marchewkowe z kremem (174)
 - Chlebek bananowy (176)
 - Ciasto czekoladowe na jogurcie (178)
 - Bułeczki cynamonowe (180)
 - Rolada z bitą śmietaną i owocami (182)
 - Ciasto jogurtowe z owocami (184)
 - Ciasto czekoladowe (186)
 - Eklery (188)
 - Ciasto parzone - uwagi (190)
 - Pączki wiedeńskie (192)
 - Sernik z białą czekoladą i malinami (194)
 - (Bez)sernik (196)
 - Krucha tarta z budyniem i malinami (198)
 - Ciasto kruche bez jajek i mleka (200)
 - Chocolate chip cookies (202)
 - Ciasteczka owsiane (204)
 - Pralinki (206)
 - Mus czekoladowy (208)
 - Bezowe obłoczki z owocami (210)
 - Krem pomarańczowy (212)
 - Biszkopt - przepis podstawowy (214)
 - Proporcje na różne formy i rodzaje wypieków (215)
 - Torcik urodzinowy (216)
 - Tort mocca (218)
 - Tort orzechowo-kawowy (220)
 - Torcik tiramisu (222)
 - Biszkopt bez jajek i mleka (224)
 - Tort czekoladowo-kawowy (226)
 - Wegański torcik czekoladowy (228)
 
Podziękowania od Czytelników (230)
Dziękuję (238)





