reklama - zainteresowany?

Kuchnia weganki - Sensus

Kuchnia weganki
Autor: Lidia Szadkowska
ISBN: 978-83-758-2370-7
stron: 140, ok艂adka: mi臋kka
Data wydania: 2008-05-08
Ksi臋garnia: Sensus

Cena ksi膮偶ki: 29,90 z艂

Dodaj do koszyka Kuchnia weganki

Tagi: Zdrowie

W jaki spos贸b mo偶esz 艂atwo zmieni膰
tradycyjne potrawy na wega艅skie?

Chcesz przej艣膰 na weganizm, ale boisz si臋 utraty
swoich ulubionych potraw?

Jest na to spos贸b...

Pomy艣l, jak dobrze by艂oby, gdyby istnia艂a ksi膮偶ka, kt贸ra podsunie Ci sposoby na zast膮penie produkt贸w pochodz膮cych od zwierz膮t, dbaj膮c jednocze艣nie o to, by wega艅skie zamienniki by艂y podobne do orygina艂贸w i r贸wnie偶 smaczne?

Jak si臋 poczujesz, gdy zmieniaj膮c swoj膮 diet臋 na zdrowsz膮 b臋dziesz mie膰 nie tylko satysfakcj臋 z 偶ycia zgodnie z natur膮, ale i rado艣膰 z odkrywania bogactwa mo偶liwo艣ci, jakie masz przechodz膮c na weganizm?

Ksi膮偶ka Kuchnia weganki jest Twoj膮 przepustk膮 do pasjonuj膮cej przygody odkrywania nowych potraw i smak贸w, kt贸ra pozwala Ci r贸wnie偶 przygotowywa膰 substytuty Twoich ulubionych potraw - w wariancie bez mi臋sa... Dzi臋ki temu wygrywasz potr贸jnie: zdrowsze od偶ywianie, nowe smaki i zachowanie pewnego podobie艅stwa do smak贸w, kt贸re towarzysz膮 Ci od lat.

"Niech臋tnie rezygnuje si臋 ze swych ulubionych da艅 i przyzwyczaje艅 smakowych. Sama mia艂am z tym problem, wi臋c stara艂am si臋 tak przyrz膮dza膰 potrawy, by smakiem i wygl膮dem nie odbiega艂y od tradycyjnych. Na pocz膮tku wydawa艂o si臋 to trudne, ale tylko si臋 wydawa艂o." - pisze w swoim ebooku Lidia Aleksandra Szadkowska.

Ju偶 za chwil臋 dowiesz si臋 mi臋dzy innymi:

  • Co i jak powinni艣my jada膰?
  • Dlaczego mleko i jego przetwory nie s艂u偶膮 zdrowiu?
  • O zamiennikach mleka i mi臋sa
  • Jak skomponowa膰 przyprawy s艂u偶膮ce zdrowiu?
  • Czego mo偶esz u偶y膰 zamiast jajka?
  • Jakie stosowa膰 zio艂a przyprawowe?

Poza tym, poznasz sposoby przyrz膮dzania ogromnej ilo艣ci wega艅skich potraw:

  • Sur贸wki np. z cykorii, selera, w艂oszczyzny, kalafiora i pomidor贸w, kapusty peki艅skiej, kiszonych og贸rk贸w, papryki, a tak偶e sur贸wki z ro艣lin dzikich
  • Co艣 do pieczywa zamiast w臋dlin, mas艂a i nabia艂u np. mas艂o czosnkowe, pasta z kaszy jaglanej, pasta z ry偶u i zielonego groszku, pasztet z kaszy gryczanej, pasztet pieczarkowy, pasta orzechowo-kakaowa, smalec wg przepisu Gra偶yny, majonez z ry偶u, pasta - serek topiony
  • Zupy np. kartoflanka, zalewajka, bia艂y barszcz, czerwony barszcz, krupnik, kapu艣niak z kiszonej kapusty, zupa z kiszonych og贸rk贸w, zupa jarzynowa, ros贸艂 jarski, groch贸wka, zupa cebulowa
  • Drugie dania np. go艂膮bki, bigos jarski lub z kostk膮 sojow膮, fasolka po breto艅sku, ciasto nale艣nikowe, krokiety, pierogi, kasza jaglana z broku艂ami
  • Sosy np. do spaghetti, pomidorowy, z grzyb贸w, jarzynowy, dyniowo-pomidorowy, cebulowy
  • Dodatki do ziemniak贸w, kasz i makaron贸w np. gulasz z cukinii lub kabaczka, por do drugiego dania, marchewka z groszkiem, kotleciki jarskie, leczo, szasz艂yki, szparagi z wody
  • Dania specjalne np. ryba po grecku, bukiet jarzynowo-owocowy, melon z owocami w majonezie, kisiel chlebowy, bak艂a偶an z pieczarkami
  • Wega艅skie ciasta i desery np. makowiec, ciasto pomara艅czowe, szarlotka, ciasto pieczone na patyku, ciasteczka s艂one, lody
  • Napoje np. kwas buraczany jako nap贸j, mleko orzechowe, mleko z konopi, napoje owocowo-orzechowe

Wszystkie te dania sporz膮dzane s膮 bez jakichkolwiek dodatk贸w produkt贸w zwierz臋cych.

MO呕ESZ wybra膰 weganizm!

Nie musimy poddawa膰 si臋 og贸lnemu schematowi 偶ycia. Tylko od nas zale偶y, jak si臋 od偶ywiamy. Mamy mo偶liwo艣膰 korzystania z takich produkt贸w, kt贸re nam s艂u偶膮 i nie zatruwaj膮 powoli naszego organizmu. A zmieniaj膮c spos贸b 偶ywienia nie ryzykujemy ani g艂odem, ani w艂asnym zdrowiem. Przeciwnie. Nie musimy r贸wnie偶 skazywa膰 na 艣mier膰 偶adnego zwierz臋cia, by nie by膰 g艂odnym ani ilo艣ciowo, ani te偶 jako艣ciowo.

Skorzystaj teraz z prostego forumlarza poni偶ej, by zainwestowa膰 w ebooka "Kuchnia Weganki" i zacz膮膰 zdrowiej si臋 od偶ywia膰:

Dodaj do koszyka Kuchnia weganki

Spis tre艣ci

Kuchnia weganki -- spis tre艣ci

<ul><li> Refleksja nad wegetarianizmem</li><li>Nasze zdrowie to poszanowanie natury i 偶ycia zwierz膮t</li><li>Gdy postanowi艂am od偶ywia膰 si臋 zgodnie z natur膮</li><li>Co i jak powinni艣my jada膰?</li><li>Og贸lne zalecenia dr Bernarda Jensena</li><li>Artretyzm, reumatyzm, osteoporoza</li><li>O sur贸wkach</li><li>Sur贸wki i dania z dzikich ro艣lin</li><li>Potrawy gotowane</li><li>Dlaczego mleko i jego przetwory nie s艂u偶膮 zdrowiu?</li><li>A mi臋so? Czy s艂u偶y zdrowiu?</li><li>O zamiennikach mleka i mi臋sa</li><li>Niebezpieczne przyprawy</li><li>Jak skomponowa膰 przyprawy s艂u偶膮ce zdrowiu?</li><li>Jakie stosowa膰 zio艂a przyprawowe?</li><li>Przechowywanie warzyw</li><li>Kiszenie barszczu bia艂ego i warzyw</li><li>Koncentrat pomidorowy</li><li>Kiszone buraki</li><li>Przepisy wege kuchni</li><li>Gomasio </li><li>Spirygne </li><li>Sur贸wki</li><li>Zdrowotna sur贸wka</li><li>Marchewka z jab艂kiem</li><li>Marchewka z chrzanem</li><li>Sur贸wka z cykorii</li><li>Sur贸wka z selera</li><li>Sur贸wka z w艂oszczyzny</li><li>Sur贸wka z kalafiora i pomidor贸w</li><li>Sur贸wka z kapusty peki艅skiej</li><li>Sur贸wka z kiszonych og贸rk贸w</li><li>Sur贸wka z papryki</li><li>Sur贸wka z kiszonej kapusty</li><li>Sur贸wka z dyni</li><li>Co艣 do pieczywa zamiast w臋dlin, mas艂a i nabia艂u</li><li>Zamiast mas艂a</li><li>Mas艂o czosnkowe</li><li>Pasta z dro偶d偶y</li><li>Pasta z kaszy jaglanej</li><li>Pasta z ry偶u i zielonego groszku</li><li>Pasztety jarskie (bez pieczenia w piekarniku)</li><li>Pasztet z kaszy gryczanej</li><li>Pasztet pieczarkowy</li><li>Powid艂a 艣liwkowe </li><li>Pasta orzechowo-kakaowa</li><li>Smalec wg przepisu Gra偶yny:</li><li>Mas艂o orzechowe, sezamowe, s艂onecznikowe</li><li>Pasta ze skie艂kowanego s艂onecznika</li><li>Majonez z ry偶u</li><li>Pasta - serek topiony</li><li>Zupy</li><li>Zasma偶ki </li><li>Kartoflanka</li><li>Zalewajka</li><li>Bia艂y barszcz</li><li>Czerwony barszcz</li><li>Czerwony barszcz z kiszonych buraczk贸w</li><li>Barszcz z burak贸w zalewany 偶urem</li><li>Krupnik</li><li>Kapu艣niak z kiszonej kapusty</li><li>Kapu艣niak z bia艂ej lub czerwonej kapusty</li><li>Zupa z kiszonych og贸rk贸w</li><li>Barszczyk ukrai艅ski</li><li>Zupa jarzynowa</li><li>Zupy jarzynowe tematyczne</li><li>Ros贸艂 jarski</li><li>Boczniak na g臋sto /niby-flaczki/</li><li>Zupa pomidorowa czysta</li><li>Zupa pomidorowa z ry偶em</li><li>Botwina</li><li>Zupa z suszonego zielonego groszku</li><li>Groch贸wka</li><li>Zupa fasolowa</li><li>Zupa z cieciorki</li><li>Zupa z soczewicy</li><li>Zupa szczawiowa</li><li>Zupa z ziemniakami i makaronem</li><li>Barszcz wo艂y艅ski</li><li>Zupa cebulowa</li><li>Zupa orzechowa </li><li>Dania drugie</li><li>Kapusta z grochem</li><li>Go艂膮bki</li><li>Bigos jarski</li><li>Bigos jarski lub z kostk膮 sojow膮</li><li>Fasolka po breto艅sku</li><li>Ciasto nale艣nikowe</li><li>Krokiety</li><li>Pierogi </li><li>Ciasto na pierogi</li><li>Farsze do krokiet贸w i pierog贸w</li><li>Kasza jaglana z broku艂ami</li><li>Sosy</li><li>Sos do spaghetti</li><li>Sos pomidorowy</li><li>Sos z grzyb贸w (pieczarek, boczniak贸w, le艣nych)</li><li>Sos z suszonych grzyb贸w</li><li>Sos jarzynowy</li><li>Sos cebulowy</li><li>Sos dyniowo-pomidorowy</li><li>Dodatki do ziemniak贸w, kasz i makaron贸w</li><li>Gulasz z cukinii lub kabaczka</li><li>Gulasz z kostki sojowej lub granulatu i warzyw</li><li>Kabaczek lub cukinia zamiast kotleta</li><li>Por do drugiego dania</li><li>Duszone warzywa do drugiego dania</li><li>Marchewka z groszkiem</li><li>Kapusta Parzybroda jako potrawa jednodaniowa</li><li>艁azanki - jako samodzielna potrawa</li><li>Kotleciki jarskie</li><li>Kotleciki z kaszy j臋czmiennej</li><li>Warzywa lub pieczarki w cie艣cie</li><li>Ry偶 z warzywami danie samodzielne</li><li>Bukiet z jarzyn</li><li>Dynia, brukiew lub kalarepa opr贸szona m膮k膮</li><li>Leczo</li><li>Dynia w sosie pomidorowym</li><li>Kalarepa</li><li>Szasz艂yki</li><li>Kapusta w艂oska lub bia艂a z wody</li><li>Szparagi z wody</li><li>Pieczarki, boczniaki lub grzyby le艣ne</li><li>Dania specjalne</li><li>Ryba po grecku </li><li>Bukiet jarzynowo-owocowy</li><li>Koreczki</li><li>Sa艂atka z ry偶u</li><li>Sa艂atka jarzynowa polska</li><li>Melon z owocami w majonezie</li><li>Kisiel chlebowy </li><li>呕mudzka sa艂atka z marchwi </li><li>Bak艂a偶an z pieczarkami</li><li>Wega艅skie ciasta</li><li>Wywar z buraka cukrowego</li><li>Wywar z lukrecji</li><li>Makowiec</li><li>Ciasto pomara艅czowe</li><li>Szarlotka</li><li>Szybki jab艂ecznik</li><li>Ciasto pieczone na patyku</li><li>Snak amarantusowy z orzechami</li><li>Keks z kaszy jaglanej</li><li>Ciasto owocowe lub z orzechami</li><li>Ciasto dro偶d偶owe</li><li>Kulki z p艂atk贸w owsianych</li><li>Piernik z marchwi</li><li>Ciasteczka s艂one</li><li>Lody</li><li>Truskawkowobanananowe</li><li>Melba</li><li>Lody z banan贸w i kiwi</li><li>Lody winogronowo-bananowe</li><li>Napoje</li><li>Kwas buraczany jako nap贸j</li><li>Mleko orzechowe</li><li>Mleko z konopi </li><li>Napoje owocowo-orzechowe</li><li>Zamiast jajka</li><li>Bibliografia </li></ul>

Dodaj do koszyka Kuchnia weganki

Code, Publish & WebDesing by CATALIST.com.pl



(c) 2005-2024 CATALIST agencja interaktywna, znaki firmowe nale偶膮 do wydawnictwa Helion S.A.