reklama - zainteresowany?

Bez glutenu. Bez wyrzeczeń. Natchnione przepisy dla bezglutenowców, wegetarian i całej reszty świata - Sensus

Bez glutenu. Bez wyrzeczeń. Natchnione przepisy dla bezglutenowców, wegetarian i całej reszty świata
ebook
Autor: Weronika Madejska
ISBN: 978-83-283-1632-4
stron: 192, Format: ebook
Data wydania: 2015-05-25
Księgarnia: Sensus

Cena książki: 18,50 zł (poprzednio: 37,00 zł)
Oszczędzasz: 50% (-18,50 zł)

Dodaj do koszyka Bez glutenu. Bez wyrzeczeń. Natchnione przepisy dla bezglutenowców, wegetarian i całej reszty świata

Tagi: Zdrowie

Jaka pyszna dieta!

Dieta bezglutenowa w “cudowny” sposób potrafi przywrócić zdrowie osobom z celiakią i innymi chorobami układu pokarmowego, ale może stać się prawdziwym koszmarem... i być nim do momentu, w którym uświadomisz sobie, że bezglutenowy nie znaczy koniecznie nijaki, niesmaczny czy mdły. Tę prawdę stara się przekazać na swoim blogu — a teraz także i w książce — utalentowana eksperymentatorka kulinarna, która kilka lat temu sama musiała na zawsze odstawić gluten. Potem świadomie przestała jeść także mięso. I dziś wcale tego nie żałuje!

Książka Weroniki Madejskiej nie jest kolejną pozycją z wegetariańskimi przepisami dla bezglutenowców. Oprócz sprawdzonych receptur na pyszne potrawy znajdziesz w niej informacje na temat tego, jak odnaleźć się w świecie, w którym niemal wszystkie gotowe produkty zawierają gluten. Zobaczysz, jak powoli, metodą prób i błędów, dochodziła do tego autorka książki. Dowiesz się, jak upiec dobry chleb, przygotować pizzę, wrapy czy ciasto czekoladowe. Odkryjesz całe spektrum interesujących smaków i fantastycznych aromatów, doprawione szczyptą dobrego humoru i życzliwego zainteresowania problemami osób na różnych dietach. Z tą książką będzie Ci łatwiej zaakceptować własną sytuację i znaleźć w niej dobre strony. A jeśli nie musisz przejmować się glutenem, możesz po prostu poszukać tu natchnienia!

“Nie tylko wierzę, ale jestem przekonana, że świat można zmieniać na lepsze, rozpoczynając od siebie. Ufam, że moje przepisy są w stanie nie tylko rozjaśnić bezglutenowe życie, ale również dodać mu piękniejszych, bardziej wyrazistych barw”.

Weronika Madejska, autorka bloga Natchniona.pl


Dodaj do koszyka Bez glutenu. Bez wyrzeczeń. Natchnione przepisy dla bezglutenowców, wegetarian i całej reszty świata

 

Osoby które kupowały "Bez glutenu. Bez wyrzeczeń. Natchnione przepisy dla bezglutenowców, wegetarian i całej reszty świata", wybierały także:

  • Nordic walking. I o to chodzi!
  • Bieganie metodą Gallowaya. Ciesz się dobrym zdrowiem i doskonałą formą!
  • Myśl zdrowo. Jak umysł i ciało razem mogą zwalczać choroby
  • Schudnij metodą małych kroków. Wolno, bezpiecznie i na stałe! Zdrowe nawyki krok po kroku
  • Droga do wewnętrznej równowagi, czyli jak wyluzować i pozbyć się stresu. Wydanie II

Dodaj do koszyka Bez glutenu. Bez wyrzeczeń. Natchnione przepisy dla bezglutenowców, wegetarian i całej reszty świata

Spis treści

Bez glutenu. Bez wyrzecze. Natchnione przepisy dla bezglutenowcw, wegetarian i caej reszty wiata eBook -- spis treci

  • Maile od Czytelników (7)
  • Moja historia (10)
  • Notka kucharska (14)

Chleb (16)

  • Zakwas owsiany (18)
  • Chleb na zakwasie (20)
  • Chleb zioowy z suszonymi pomidorami (22)
  • Chleb cebulowy z suszon liwk (24)
  • Chleb wiejski z cebul i czosnkiem (26)
  • Chleb na drodach (z maszyny) (28)
  • Rogaliki (30)
  • Proste ciasto drodowe z kruszonk (32)
  • Chaka (34)

niadania (36)

  • Koktajl z pietruszki (40)
  • Zielony koktajl z pomaracz (40)
  • Energetyzujcy koktajl z imbirem (42)
  • Gste smoothie z mango (43)
  • Koktajl jeynowy (44)
  • Koktajl malinowy (44)
  • Owsianka (46)
  • Granola (48)
  • Pasta z biaej fasoli (50)
  • Guacamole (52)
  • Hummus (54)
  • Pasta z suszon liwk (56)
  • Kanapkowy serek z tofu (58)
  • Sodka saatka z awokado (60)
  • Naleniki (62)
  • Pancakes (64)
  • Gofry (66)
  • Saatka z fet i granatem (68)
  • Spring rolls (70)

Obiady (72)

  • Bulion (74)
  • Zupa z soczewicy (76)
  • Pikantna zupa z czerwon fasol (78)
  • Zupa z pieczonych warzyw z soczewic (80)
  • Krupnik z kaszy jaglanej (82)
  • Gulasz z ciecierzycy (84)
  • Makaron ryowy z warzywami (86)
  • Pierogi ruskie (88)
  • Spaghetti Napoli (90)
  • Kluski w cebuli duszonej z jabkami podane z surówk z czerwonej kapusty (92)
  • Fasola w czerwonym winie (94)

Kolacje (96)

  • Bruschetta (98)
  • Pasztet ze liwk (100)
  • Naleniki ze szpinakiem (102)
  • Minikotleciki z kaszy jaglanej (104)
  • Lasagne z bakaanem (106)
  • Spaghetti Aglio Olio (108)
  • Wegeburgery z ciecierzycy (110)
  • Kanapka z grillowanym tofu (112)
  • Pizza (114)
  • Risotto z marchewk i groszkiem (116)
  • Wrapy (118)
  • Jajka w pomidorach i szpinaku (120)
  • Ziemniaki pieczone z rozmarynem (122)

Sodkie (124)

  • Szarlotka (126)
  • Ciasto herbaciane (128)
  • Brownie (130)
  • Chlebek bananowy (132)
  • Ciasto czekoladowe na jogurcie (134)
  • Ciasto marchewkowe (136)
  • Rolada z bit mietan i owocami (138)
  • Ciasto jogurtowe z owocami (140)
  • Ciasto czekoladowe (142)
  • Sernik z bia czekolad i malinami (144)
  • Ciasteczka z czekolad (146)
  • Ciasteczka owsiane (148)
  • Mus czekoladowy (150)
  • Muffiny z kruszonk (152)
  • Nerkownik (154)
  • Krucha tarta z budyniem i malinami (156)
  • Krem pomaraczowy (158)
  • Raffaello (160)

Torty (162)

  • Biszkopt - przepis podstawowy (164)
  • Tort czekoladowy z winiami (166)
  • Tort czekoladowo-kawowy (168)
  • Tort orzechowo-kawowy (170)
  • Torcik z mas z daktyli (172)
  • Tort bez cukru (174)
  • Torcik tiramisu (176)
  • Tort mocca (178)
  • Pavlova z owocami (180)
     
  • Podzikowania od Czytelników (183)
  • Dzikuj (189)

Dodaj do koszyka Bez glutenu. Bez wyrzeczeń. Natchnione przepisy dla bezglutenowców, wegetarian i całej reszty świata

Code, Publish & WebDesing by CATALIST.com.pl



(c) 2005-2022 CATALIST agencja interaktywna, znaki firmowe należą do wydawnictwa Helion S.A.