Przetwory - Sensus

ISBN: 978-83-777-4577-9
stron: 32, Format: ebook
Data wydania: 2016-04-15
Księgarnia: Sensus
Cena książki: 1,60 zł (poprzednio: 1,98 zł)
Oszczędzasz: 19% (-0,38 zł)
Koniec lata i jesień to doskonały czas na zrobienie smacznych przetworów. Owoce i warzywa są wtedy idealne, aby zamknąć je na zimę w słoikach i otworzyć w dowolnym momencie. Będą mogli państwo wówczas delektować się pysznymi konfiturami czy naleśnikami z marmoladą. W naszej książce nie zabraknie również przepisów na przetwory warzywne, grzyby oraz orzeźwiające soki, syropy i kompoty. Robiąc domowe przetwory, powinniśmy wybierać surowce o najwyższej jakości. Trzeba też odpowiednio przygotować słoiki lub butelki, do których trafi jedzenie, i nie zapominać o umiejętnym stosowaniu przypraw i innych dodatków niezbędnych do konserwacji. Przykładowe przepisy: sok jabłkowy z miętą, marynowane rydze, ogórki kwaszone, suszone owoce róży, papryka pasteryzowana, dżem jarzębinowy, marmolada jeżynowo-jabłkowa, konfitura agrestowa, kompot czereśniowy, gruszki w occie. W serii również: Potrawy tradycyjne, Potrawy z rusztu i grilla, Potrawy z ziemniaków, Sałatki dla każdego, Ciasta z owocami, Potrawy z ryb, Przyprawy i zioła, Potrawy mączne, Potrawy mięsne, Kuchnia włoska, Potrawy wegetariańskie, Zdrowo, szybko, tanio, Surówki i sałatki.
Osoby które kupowały "Przetwory", wybierały także:
- Pilates na co dzień 24,90 zł, (12,45 zł -50%)
- Szkoła bezpiecznej jazdy 21,47 zł, (10,95 zł -49%)
- Grajfka dla dzieci. Artystyczne zdobienie jaj 17,59 zł, (9,85 zł -44%)
- Drony -- praktyczna nauka latania 28,13 zł, (16,88 zł -40%)
- Jak zarabiać na blogu. Praktyczny kurs dla blogerów 15,96 zł, (10,69 zł -33%)
Spis treści
Przetwory eBook -- spis treści
Wstęp 1 GRZYBY Zakwaszane maślaki 2 Marynowane rydze 2 Solone borowiki 2 MARMOLADY, DŻEMY, KONFITURY Marmolada pomarańczowa 4 Marmolada jabłkowo-jagodowa 4 Dżem jarzębinowy 4 Dżem morelowy 4 Konfitura wiśniowa 6 Konfitura jabłkowa 6 Konfitura agrestowa 6 Marmolada jeżynowo-jabłkowa 6 Konfitura truskawkowa 8 Powidła śliwkowe 8 Gruszki w cukrze 8 SOKI, PRZECIERY, KOMPOTY Sok wielowarzywny 10 Sos pomidorowy z przyprawami 10 Przecier malinowy 10 Przecier morelowy 10 Syrop malinowy 12 Kompot jagodowy 12 Kompot agrestowy 12 Kompot czereśniowy 12 Sok z suszonych owoców 14 Sok jabłkowy z miętą 14 Sok z czarnej porzeczki 14 OWOCE, WARZYWA I GRZYBY W OCCIE Śliwki w occie 16 Gruszki w occie 16 Wiśnie w occie 16 Ogórki konserwowe 18 Cebulka marynowana 18 Dynia w occie 18 Kalafior w occie 20 Brukselka w occie 20 Maślaki w occie 20 WARZYWA PASTERYZOWANE Papryka pasteryzowana 22 Pomidory pasteryzowane 22 Fasola pasteryzowana 22 WARZYWA KWASZONE I KISZONE Biała kapusta kwaszona 24 Biała kapusta kwaszona z węgierkami 24 Czerwona kapusta kwaszona 24 Buraki kwaszone 26 Papryka kwaszona 26 Ogórki kwaszone 26 SUSZONE GRZYBY, WARZYWA I OWOCE Suszone borowiki 28 Suszona włoszczyzna 28 Suszony zielony groszek 28 Suszone jabłka 28 Suszone śliwki 30 Suszone owoce róży 30 Suszone jagody 30 Suszone gruszki