reklama - zainteresowany?

Przetwory - Sensus

Przetwory
ebook
Autor: Karol Skwira, Marzena Strzelczyńska
ISBN: 978-83-777-4577-9
stron: 32, Format: ebook
Data wydania: 2016-04-15
Księgarnia: Sensus

Cena książki: 1,60 zł (poprzednio: 1,98 zł)
Oszczędzasz: 19% (-0,38 zł)

Dodaj do koszyka Przetwory

Tagi: Kolorowanki i mandale

Koniec lata i jesień to doskonały czas na zrobienie smacznych przetworów. Owoce i warzywa są wtedy idealne, aby zamknąć je na zimę w słoikach i otworzyć w dowolnym momencie. Będą mogli państwo wówczas delektować się pysznymi konfiturami czy naleśnikami z marmoladą. W naszej książce nie zabraknie również przepisów na przetwory warzywne, grzyby oraz orzeźwiające soki, syropy i kompoty. Robiąc domowe przetwory, powinniśmy wybierać surowce o najwyższej jakości. Trzeba też odpowiednio przygotować słoiki lub butelki, do których trafi jedzenie, i nie zapominać o umiejętnym stosowaniu przypraw i innych dodatków niezbędnych do konserwacji. Przykładowe przepisy: sok jabłkowy z miętą, marynowane rydze, ogórki kwaszone, suszone owoce róży, papryka pasteryzowana, dżem jarzębinowy, marmolada jeżynowo-jabłkowa, konfitura agrestowa, kompot czereśniowy, gruszki w occie. W serii również: Potrawy tradycyjne, Potrawy z rusztu i grilla, Potrawy z ziemniaków, Sałatki dla każdego, Ciasta z owocami, Potrawy z ryb, Przyprawy i zioła, Potrawy mączne, Potrawy mięsne, Kuchnia włoska, Potrawy wegetariańskie, Zdrowo, szybko, tanio, Surówki i sałatki.

Dodaj do koszyka Przetwory

 

Osoby które kupowały "Przetwory", wybierały także:

  • Pilates na co dzień
  • Szkoła bezpiecznej jazdy
  • Grajfka dla dzieci. Artystyczne zdobienie jaj
  • Drony -- praktyczna nauka latania
  • Jak zarabiać na blogu. Praktyczny kurs dla blogerów

Dodaj do koszyka Przetwory

Spis treści

Przetwory eBook -- spis treści

Wstęp 1 GRZYBY Zakwaszane maślaki 2 Marynowane rydze 2 Solone borowiki 2 MARMOLADY, DŻEMY, KONFITURY Marmolada pomarańczowa 4 Marmolada jabłkowo-jagodowa 4 Dżem jarzębinowy 4 Dżem morelowy 4 Konfitura wiśniowa 6 Konfitura jabłkowa 6 Konfitura agrestowa 6 Marmolada jeżynowo-jabłkowa 6 Konfitura truskawkowa 8 Powidła śliwkowe 8 Gruszki w cukrze 8 SOKI, PRZECIERY, KOMPOTY Sok wielowarzywny 10 Sos pomidorowy z przyprawami 10 Przecier malinowy 10 Przecier morelowy 10 Syrop malinowy 12 Kompot jagodowy 12 Kompot agrestowy 12 Kompot czereśniowy 12 Sok z suszonych owoców 14 Sok jabłkowy z miętą 14 Sok z czarnej porzeczki 14 OWOCE, WARZYWA I GRZYBY W OCCIE Śliwki w occie 16 Gruszki w occie 16 Wiśnie w occie 16 Ogórki konserwowe 18 Cebulka marynowana 18 Dynia w occie 18 Kalafior w occie 20 Brukselka w occie 20 Maślaki w occie 20 WARZYWA PASTERYZOWANE Papryka pasteryzowana 22 Pomidory pasteryzowane 22 Fasola pasteryzowana 22 WARZYWA KWASZONE I KISZONE Biała kapusta kwaszona 24 Biała kapusta kwaszona z węgierkami 24 Czerwona kapusta kwaszona 24 Buraki kwaszone 26 Papryka kwaszona 26 Ogórki kwaszone 26 SUSZONE GRZYBY, WARZYWA I OWOCE Suszone borowiki 28 Suszona włoszczyzna 28 Suszony zielony groszek 28 Suszone jabłka 28 Suszone śliwki 30 Suszone owoce róży 30 Suszone jagody 30 Suszone gruszki

Dodaj do koszyka Przetwory

Code, Publish & WebDesing by CATALIST.com.pl



(c) 2005-2025 CATALIST agencja interaktywna, znaki firmowe należą do wydawnictwa Helion S.A.