reklama - zainteresowany?

Włoskie specjały. Książka kucharska. Poradnik bez kantów - Sensus

Włoskie specjały. Książka kucharska. Poradnik bez kantów
Autor: Dawn Altomari
Tytuł oryginału: The Everything Italian Cookbook: 300 Authentic Recipes to Help You Cook Up a Feast!
Tłumaczenie: Ireneusz Jakóbik
ISBN: 978-83-246-1295-6
stron: 328, Format: 180x235, okładka: miękka
Data wydania: 2008-03-03
Księgarnia: Sensus

Cena książki: 34,90 zł

Dodaj do koszyka Włoskie specjały. Książka kucharska. Poradnik bez kantów

Tagi: Przewodniki

Buon appetito! Smak Italii w Twojej kuchni!
300 oryginalnych przepisów kuchni włoskiej

Włochy to raj dla zmysłów. To kraj opery karmiącej słuch. To kolebka renesansu słynnego z najznakomitszych dzieł sztuki stanowiących ucztę dla oczu. To ojczyzna czerwonego Ferrari, którego skórzana tapicerka wzbudza tęsknotę za wielkim luksusem. Miejsce, gdzie zapach ziół, cytrusów i bergamotki miesza się z wieloma innymi, zaskakując swą intensywnością. I nawet w tym cudownym zakątku wszechświata wszystkie drogi prowadzą do... kuchni.

Jeśli włoskie menu kojarzy Ci się głównie z odgrzewaną pizzą, makaronem spaghetti z knajpy na rogu ulicy albo deserem tiramisu, w przypadku którego nie można właściwie orzec, czy jest jogurtem, czy może ciastkiem, czas najwyższy powiedzieć: "BASTA!". Zacznij ucztować jak rzymscy bogowie i poznaj zadziwiające przepisy wykorzystujące tak smakowite produkty, jak oliwa z oliwek, ocet balsamiczny, frutti di mare, pomidory w stu odmianach oraz słynne białe trufle.

Wyobraź sobie prawdziwe niebo w gębie. Niebo znad Toskanii, Lombardii, Sycylii i Kalabrii. Przygotuj wszystkie kubki smakowe na eksplozję oryginalnych i doskonałych smaków:

  • apetycznych zup sporzÄ…dzanych ze starannie dobranych warzyw i ziół;
  • delikatnych miÄ™s aromatyzowanych najlepszymi przyprawami;
  • gÄ™stych sosów podawanych do makaronów i ravioli;
  • Å›wieżych saÅ‚atek i wyÅ›mienitych owoców morza;
  • pysznych deserów zakrapianych wyrafinowanymi alkoholami.

Dawn Altomari jest absolwentką Amerykańskiego Instytutu Kulinarnego i szefem kuchni. Pracuje w przemyśle spożywczym już od ponad dziesięciu lat. Uwielbia kuchnię śródziemnomorską.

Dodaj do koszyka Włoskie specjały. Książka kucharska. Poradnik bez kantów

 

Osoby które kupowały "Włoskie specjały. Książka kucharska. Poradnik bez kantów", wybierały także:

  • System BiaÅ‚oruÅ›
  • Może (morze) wróci
  • TysiÄ…c szklanek herbaty. Spotkania na Jedwabnym Szlaku
  • TysiÄ…c szklanek herbaty. Spotkania na Jedwabnym Szlaku
  • Tunezja. Smak harissy i oliwek. Wydanie 1

Dodaj do koszyka Włoskie specjały. Książka kucharska. Poradnik bez kantów

Spis treści

Dodaj do koszyka Włoskie specjały. Książka kucharska. Poradnik bez kantów

Code, Publish & WebDesing by CATALIST.com.pl



(c) 2005-2024 CATALIST agencja interaktywna, znaki firmowe należą do wydawnictwa Helion S.A.