reklama - zainteresowany?

Grillowanie dla bystrzaków. Wydanie II - Sensus

Grillowanie dla bystrzaków. Wydanie II
Autor: John Mariani, Marie Rama
Tytuł oryginału: Grilling for Dummies 2/e
ISBN: 978-83-246-2506-2
stron: 328, Format: 180x235, okładka: miękka
Data wydania: 2010-04-19
Księgarnia: Sensus

Cena książki: 34,90 zł

Dodaj do koszyka Grillowanie dla bystrzaków. Wydanie II

Tagi: Przewodniki

Dowiedz siÄ™, jak:

  • zainstalować i konserwować grill
  • rozpalić i podtrzymać odpowiedni ogieÅ„
  • grillować różne rodzaje potraw - od miÄ™sa i drobiu, przez owoce morza i warzywa, aż po owoce i desery
  • przyrzÄ…dzać na ruszcie egzotyczne dania

Z tą książką upieczesz kilka pieczeni przy jednym ogniu - wzniesiesz się na wyżyny kulinarnego kunsztu, będziesz się świetnie bawił i wreszcie dobrze sobie podjesz! Coraz cieplejsze dni i noce sprzyjają biesiadowaniu pod chmurką i to właśnie grill coraz częściej jest gwiazdą ogrodowych imprez. Potrawy pieczone na ruszcie świetnie smakują, są proste do przyrządzenia i - jak twierdzą dietetycy - zdrowsze, bo zawierają mniej tłuszczu. A grillować można prawie wszystko: rozmaite mięsa i ryby, warzywa, a nawet owoce.

Zapewne niejeden raz wrzucałeś kiełbaskę na grilla lub opiekałeś ją nad ogniskiem. Jeśli jednak naprawdę gotujesz się do grillowania przez duże "G", ta książka uczyni z Ciebie mistrza rusztu. Cokolwiek postanowisz przyrządzić, z Grillowanie dla bystrzaków. Wydanie II Iw Ci się upiecze.

  • Przygotuj siÄ™ do grillowania - poznaj grillowy żargon, wybierz odpowiedni grill i naucz siÄ™ rozpalać oraz podtrzymywać ogieÅ„.
  • Å»yj ze smakiem - zaopatrz swojÄ… spiżarniÄ™ w potrzebne zioÅ‚a, przyprawy, nacierki, oleje aromatyzowane i marynaty.
  • Stare, ale jare, czyli klasyka grilla - zacznij od kieÅ‚basek, hamburgerów, szaszÅ‚yków oraz żeberek i zachwyć goÅ›ci ich wspaniaÅ‚ym, oryginalnym smakiem.
  • RozwiÅ„ swoje umiejÄ™tnoÅ›ci - osiÄ…gnij mistrzostwo, korzystajÄ…c z naszych wskazówek dotyczÄ…cych grillowania wieprzowiny, woÅ‚owiny, drobiu, jagniÄ™ciny, ryb, warzyw i... owoców.

Z grillem na działce:

  • różnice miÄ™dzy zwykÅ‚ym grillowaniem a powolnym pieczeniem;
  • kolorowe zdjÄ™cia potraw przygotowanych wedÅ‚ug 130 przepisów z książki;
  • sprzÄ™t i akcesoria do grillowania;
  • instalowanie, użytkowanie i konserwacja grilla;
  • szczegółowy instruktaż bezpoÅ›redniego i poÅ›redniego grillowania;
  • wskazówki uÅ‚atwiajÄ…ce panowanie nad ogniem i żarem;
  • używanie rożna i wÄ™dzarni.

Podróżniku, odkrywco, wolny człowieku...
Seria Dla bystrzaków to niezbędnik każdego poszukiwacza wiedzy. Książki pisane lekkim stylem pełne są humoru, a jednocześnie zawierają czytelne informacje, przygotowane przez specjalistów w swoich dziedzinach. Dzięki nim odkryjesz, że potrafisz chłonąć wiedzę niczym gąbka, dobrze się przy tym bawiąc.

Świetna lektura przy śniadaniu, w łóżku, podróży i na bezludnej wyspie.

Dodaj do koszyka Grillowanie dla bystrzaków. Wydanie II

 

Osoby które kupowały "Grillowanie dla bystrzaków. Wydanie II", wybierały także:

  • System BiaÅ‚oruÅ›
  • Może (morze) wróci
  • TysiÄ…c szklanek herbaty. Spotkania na Jedwabnym Szlaku
  • TysiÄ…c szklanek herbaty. Spotkania na Jedwabnym Szlaku
  • Tunezja. Smak harissy i oliwek. Wydanie 1

Dodaj do koszyka Grillowanie dla bystrzaków. Wydanie II

Spis treści

Dodaj do koszyka Grillowanie dla bystrzaków. Wydanie II

Code, Publish & WebDesing by CATALIST.com.pl



(c) 2005-2024 CATALIST agencja interaktywna, znaki firmowe należą do wydawnictwa Helion S.A.