reklama - zainteresowany?

English for Dietetics - Sensus

English for Dietetics
ebook
Autor: Barbara Gorbacz-Gancarz, Lucyna Ostrowska, Ewa Stefańska, Eunika Supińska, Ewa Szczepaniak
ISBN: 978-8-3200-5180-3
stron: 326, Format: ebook
Data wydania: 2016-09-05
Księgarnia: Sensus

Cena książki: 111,20 zł (poprzednio: 139,00 zł)
Oszczędzasz: 20% (-27,80 zł)

Dodaj do koszyka English for Dietetics

Tagi: Języki obce

English for Dietetics to pierwszy podrÄ™cznik do nauki specjalistycznego jÄ™zyka angielskiego na poziomie B1/B2 wg Europejskiego Systemu Opisu KsztaÅ‚cenia JÄ™zykowego przeznaczony dla studentów dietetyki. PowstaÅ‚ dziÄ™ki wspóÅ‚pracy nauczycieli akademickich zajmujÄ…cych siÄ™ nauczaniem jÄ™zyka angielskiego z ekspertami z zakresu dietetyki.
Publikacja pomoże poznać jÄ™zyk angielski z dziedziny dietetyki oraz uÅ‚atwi komunikowanie siÄ™ z obcokrajowcami – zarówno ze specjalistami, jak i pacjentami.
Zawiera sÅ‚ownictwo i struktury gramatyczne, które pozwolÄ…: przeprowadzić wywiad żywieniowy i ogólnomedyczny, dokonać oceny żywienia i odżywienia pacjenta, omawiać diety i wyrażać poglÄ…dy na tematy zawodowe zwiÄ…zane z leczeniem dietetycznym.
Poszczególne rozdziaÅ‚y wprowadzajÄ… podstawowe pojÄ™cia z zakresu:
* budowy ludzkiego ciaÅ‚a, ukÅ‚adów i ich funkcji, ze szczególnym uwzglÄ™dnieniem ukÅ‚adu pokarmowego,
* procesów trawienia,
* chemii i biochemii medycznej.
Ponadto w książce znalazły się narzędzia językowe potrzebne m.in. do analizowania i budowania piramid żywieniowych, układania diet oraz ich weryfikacji, tzw. patient-centred approach.
Nagrania audio zamieszczone na portalu medycyna.pzwl.pl pomogą opanować prawidłową wymowę.
 PodrÄ™cznik może być wykorzystywany w pracy z nauczycielem, jak i do samodzielnego uczenia siÄ™.

Dodaj do koszyka English for Dietetics

 

Osoby które kupowały "English for Dietetics", wybierały także:

  • Rozmówki francuskie dla bystrzaków
  • Rozmówki niemieckie dla bystrzaków
  • Rozmówki rosyjskie dla bystrzaków
  • ASAP. Jak nauczyć siÄ™ jÄ™zyka obcego tak szybko, jak to możliwe
  • English 4 IT. Praktyczny kurs jÄ™zyka angielskiego dla specjalistów IT i nie tylko

Dodaj do koszyka English for Dietetics

Spis treści

English for Dietetics eBook -- spis treści

Przedmowa

Unit 1. Studying Dietetics and Nutrition Dietetics and nutrition as a branch of science l Studying dietetics and nutrition l A formal letter and email

Unit 2. A Dietician and Nutritionist Professional tasks of a dietician/nutritionist l Workplaces l A professional profile of a dietician/ nutritionist l A CV and cover letter

Unit 3. Body parts The basic structure of the human body l Cavities and organs

Unit 4. Systems of the human body Systems and organs of the human body – structure and functions

Unit 5. The digestive system and the process of digestion Organs of the digestive system l Digestive system in cooperation with other systems l Digestive enzymes and hormones l The second brain

Unit 6. Nutritional Chemistry Basic notions of chemistry l Mathematical numbers and chemical expressions l Macroelements and microelements l Electrolytes l Macronutrients l Vitamins

Unit 7. Dietary guidelines Types of food l History of Food Pyramid in the USA – New Food Pyramid, My Plate l Food Pyramid in Poland

Unit 8. Menu Planning and Culture Food patterns based on culture, customs, religion or philosophy l Menus and diets l Creating a menu l Meals and cooking techniques l Graphs in presenting dietary issues

Unit 9. New food – genetically modified, functional and convenience food New food l Probiotics and prebiotics l Eating habits l Concerns about genetically modified food l Convenience food consumption 138
Unit 10. Nutrition Assessment The 24-hour dietary recall l The food diary l Nutritional status and its features l Signs of nutritional deficiency diseases l Cumulative effects of nutrition

Unit 11. Vegetarianism – food and healt h Vegetarianism and a variety of a plant-based diet l Vegetarian diet and disease prevention l Non-meat sources of nutrients l Vegetarian dishes and recipes l Food preparation techniques

Unit 12. Therapeutic and special diets Types of therapeutic diets l Diet-treatable diseases l Diet in pregnancy and breastfeeding l The eatwell plate

Unit 13. Dietary consultation Patient-centred communication approach l Abbreviations l Laboratory and anthropometric reports l Specialist and lay terminology l Making an appointment by phone l Medical history l Taking dietary history l Case report l 24-hour dietary recall l Dietary preferences

Unit 14. Additional reading practice – miscellaneous texts Clinical eating disorders l Anorexia nervosa l Bulimia nervosa l Binge Eating and Compulsive Eating Disorder l A Scientific text. The abstract. l What’s behind the headlines?

Appendix 1. Answer Key
Appendix 2. Scripts
Appendix 3. Glossary Food products and dishes Food processing Institutions, departments, fields of study, posts and functions Wordlist

References

Dodaj do koszyka English for Dietetics

Code, Publish & WebDesing by CATALIST.com.pl



(c) 2005-2024 CATALIST agencja interaktywna, znaki firmowe należą do wydawnictwa Helion S.A.