English for Dietetics - Sensus
ISBN: 978-8-3200-5180-3
stron: 326, Format: ebook
Data wydania: 2016-09-05
Księgarnia: Sensus
Cena książki: 111,20 zł (poprzednio: 139,00 zł)
Oszczędzasz: 20% (-27,80 zł)
English for Dietetics to pierwszy podrÄ™cznik do nauki specjalistycznego jÄ™zyka angielskiego na poziomie B1/B2 wg Europejskiego Systemu Opisu KsztaÅ‚cenia JÄ™zykowego przeznaczony dla studentów dietetyki. PowstaÅ‚ dziÄ™ki wspóÅ‚pracy nauczycieli akademickich zajmujÄ…cych siÄ™ nauczaniem jÄ™zyka angielskiego z ekspertami z zakresu dietetyki.
Publikacja pomoże poznać jÄ™zyk angielski z dziedziny dietetyki oraz uÅ‚atwi komunikowanie siÄ™ z obcokrajowcami – zarówno ze specjalistami, jak i pacjentami.
Zawiera sÅ‚ownictwo i struktury gramatyczne, które pozwolÄ…: przeprowadzić wywiad żywieniowy i ogólnomedyczny, dokonać oceny żywienia i odżywienia pacjenta, omawiać diety i wyrażać poglÄ…dy na tematy zawodowe zwiÄ…zane z leczeniem dietetycznym.
Poszczególne rozdziaÅ‚y wprowadzajÄ… podstawowe pojÄ™cia z zakresu:
* budowy ludzkiego ciaÅ‚a, ukÅ‚adów i ich funkcji, ze szczególnym uwzglÄ™dnieniem ukÅ‚adu pokarmowego,
* procesów trawienia,
* chemii i biochemii medycznej.
Ponadto w książce znalazły się narzędzia językowe potrzebne m.in. do analizowania i budowania piramid żywieniowych, układania diet oraz ich weryfikacji, tzw. patient-centred approach.
Nagrania audio zamieszczone na portalu medycyna.pzwl.pl pomogą opanować prawidłową wymowę.
Podręcznik może być wykorzystywany w pracy z nauczycielem, jak i do samodzielnego uczenia się.
Osoby które kupowały "English for Dietetics", wybierały także:
- Rozmówki francuskie dla bystrzaków 19,67 zł, (5,90 zł -70%)
- Rozmówki niemieckie dla bystrzaków 19,67 zł, (5,90 zł -70%)
- Rozmówki rosyjskie dla bystrzaków 19,67 zł, (5,90 zł -70%)
- ASAP. Jak nauczyć się języka obcego tak szybko, jak to możliwe 34,06 zł, (10,90 zł -68%)
- English 4 IT. Praktyczny kurs języka angielskiego dla specjalistów IT i nie tylko 39,09 zł, (12,90 zł -67%)
Spis treści
English for Dietetics eBook -- spis treści
Przedmowa
Unit 1. Studying Dietetics and Nutrition Dietetics and nutrition as a branch of science l Studying dietetics and nutrition l A formal letter and email
Unit 2. A Dietician and Nutritionist Professional tasks of a dietician/nutritionist l Workplaces l A professional profile of a dietician/ nutritionist l A CV and cover letter
Unit 3. Body parts The basic structure of the human body l Cavities and organs
Unit 4. Systems of the human body Systems and organs of the human body – structure and functions
Unit 5. The digestive system and the process of digestion Organs of the digestive system l Digestive system in cooperation with other systems l Digestive enzymes and hormones l The second brain
Unit 6. Nutritional Chemistry Basic notions of chemistry l Mathematical numbers and chemical expressions l Macroelements and microelements l Electrolytes l Macronutrients l Vitamins
Unit 7. Dietary guidelines Types of food l History of Food Pyramid in the USA – New Food Pyramid, My Plate l Food Pyramid in Poland
Unit 8. Menu Planning and Culture Food patterns based on culture, customs, religion or philosophy l Menus and diets l Creating a menu l Meals and cooking techniques l Graphs in presenting dietary issues
Unit 9. New food – genetically modified, functional and convenience food New food l Probiotics and prebiotics l Eating habits l Concerns about genetically modified food l Convenience food consumption 138
Unit 10. Nutrition Assessment The 24-hour dietary recall l The food diary l Nutritional status and its features l Signs of nutritional deficiency diseases l Cumulative effects of nutrition
Unit 11. Vegetarianism – food and healt h Vegetarianism and a variety of a plant-based diet l Vegetarian diet and disease prevention l Non-meat sources of nutrients l Vegetarian dishes and recipes l Food preparation techniques
Unit 12. Therapeutic and special diets Types of therapeutic diets l Diet-treatable diseases l Diet in pregnancy and breastfeeding l The eatwell plate
Unit 13. Dietary consultation Patient-centred communication approach l Abbreviations l Laboratory and anthropometric reports l Specialist and lay terminology l Making an appointment by phone l Medical history l Taking dietary history l Case report l 24-hour dietary recall l Dietary preferences
Unit 14. Additional reading practice – miscellaneous texts Clinical eating disorders l Anorexia nervosa l Bulimia nervosa l Binge Eating and Compulsive Eating Disorder l A Scientific text. The abstract. l What’s behind the headlines?
Appendix 1. Answer Key
Appendix 2. Scripts
Appendix 3. Glossary Food products and dishes Food processing Institutions, departments, fields of study, posts and functions Wordlist
References